SHEMP Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Troche się kiedys interesowałem technologią proszków. cały silnik trzeba dokładnie oczyścić z nalotów, brudu i korozji. tak więc najlepiej po prostu rozebrać i delikatnie przepiaskować np granulatem z tworzywa. Potem sprawa obróbki chemicznej przed malowaniem - ale to załatwi lakiernia. Przewaznie licza od dm2, malowanie więc wyjdzie grosze, ale za to efekt ;) Nie ma sensu bawić się w spraye, nigdy nie pokryjesz równo - efekt całości będzie mizernypozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amfm Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 musze sobie takie buty sprawic jak ma ta panna Same buty czy w komplecie ? ;) Cytuj http://www.dywizjonpoludnie.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Malowanie silnika w całosći to czerstwy pomysł. Nielatwo dobrze nalozyc lakier a poza tym buracko to wygląda. Na pierwszy rzut oka bedzie OK ale wiel osob bedzie ogladalo moto z bliska i zobaczy buractwo - sruby malowane, krawezie medzi elementami malowane.....dobry to jest patent do WSK ale nie do porządnego moto. Sam mam problem z lakierem na silniku w Electrze a rebus polega na tym ze nawet pomalowany nie bedzie wygladał jak oryginalny "mrożony lakier HD". Narazie stopniowo szkiełkuję silnik jak jest w ramie zeby zebrac reszte czarnego lakieru a pozniej bede sie martwil. Chyba ze zdecyduje sie na rozwiert na 1600ccm czyli trzeba bedzie frezować blok silnika czyli trzeba bedzie rozbierac całośc a przy okazji mozna bedzie malować. pozdro. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi