Skocz do zawartości

Komplety naprawcze gaźnika (Triumph)

mkotu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forum.

Parę miesięcy temu kupiłem swój pierwszy motocykl Triumpha Adventurera i jako że jest to dość egzotyczna marka w naszym kraju, chciałbym żebyście rozjaśnili mi parę zagadnień. Nie miałem nigdy do czynienia z mechaniką motocyklową stąd może moje naiwne pytania haha, jednak sezon leniwie ale już się zbliża :icon_mrgreen: a o paru żeczach przy motorze muszę pomyśleć.

W pozycji Off cieknie mi kranik. W sprzedaży jest duża oferta kompletów naprawczych tylko że Triumph przeważnie jest pominięty. Kranik musi być standardowy, gaźnik japonia ( Mikuni ) to kranik pewnie też i w wielu innych markach jest montowany.

Jak znaleźć kod zestawu naprawczego kranika czy gaźnika?

Zauważyłem cieknące paliwo, przed gaźnikiem na kolektorze dolotowym ( parę kropel po kilkudniowym postoju), czy to może być sygnałem nieszczelności zaworków iglicowych?

Poziom oleju nie podniósł się, ale być może wlało się tam paliwo w niewielkiej ilości.

A może jest ktoś z okolic Piotrkowa Trybunalskiego kto jeździ Triumphem Legend, Thunderbirdem, Adventurerem... miałbym jeszcze parę pytań.

Szacunek

Może to paliwo na kolektorze spłyneło poprostu z cieknącego kranika po przewodzie paliwowy ?? jeśli nie to co do części gaźnikowych to larsson sprzedaje zaworki iglicowe i dysze do gaźników mikuni. na korpusie gaźnika powinien być gdzieś wytłoczony model u mnie np. jes TM-36. a jeźli niema to trzeba w servisówce poszukać. co do kranika to może go rozkręć i jakąś uszczelke dobierz od innego kranika lub dorób. może masz możliwość zrobienia foto kranika i gaźnika ??