Gurux Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem XX rok 2000, przebieg licznikowy 23 tys/km.(ile w rzeczywistości tego nie wiem) niepokoi mnie pewne zjawisko: mianowicie podczas przejścia z wolnych obrotów na wyższe w silniku od strony sprzęgła słychaś takie "grryyy...." słychaś to tylko podczas gwałtownego dodania gazu, na wyższych obrokach już jest OK, poza tym silnik jest cichy. Zastanawia mnie skąd dochodzą te dzwięki ze sprzęgla czy też z łańcucha rozrządu ?. I czy jest to bardzo niepokojące ?Proszę o opinię i z góry dziękuję za wszelką pomoc !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 A może to są szmery ssania powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lehoom Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Wsluchaj sie czy to moga byc odglosy szmery ssania a moze nie. Jest 1 prymitywny sposob na identyfikacje dzwiekow - mianowicie wiez kawlaek rury metalowej i przykladaj do silnika a zdrugie storny przyloz ucho i sluchaj. Rura ma to do siebie ze poteguje kazdy dzwiek wewnatrz. Moze to prostacki sposob ale dziala w 100%. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi