konikkonik Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 ja się rok męczyłem z zawiasem, starałem się ustawić w miarę uniwersalnie bo jak jadę to po drodze mam prawie wszystkie rodzaje podłoża , lada moment czeka mnie kolejna męczarnia z następnym sprzętem :DTo zapraszam do mnie dam ci sie przejechać na 4 motocyklach 3x 200 exc i 525exc wszystkie są ustawione inaczej, jak będize ci mało to ściągnę jeszcze paru chłopaków z innymi moto.Mi ustawienie w mairę uniwersalne zajmuje ok. 3 dni, ciężka robota.Ale piszemy chyba nie w tym wątku bo tu jest o dystansach..Pozdrawiam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy011 Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Masz racje,moga byc problemy z dlugoscia linek czy kabli.Bo gdybym zalozyl Reikona mocno wygieta plus adaptery do tej kierownicy to pojdzie mi do gory o jakies 7 cm.Jezeli chodzi o cene to przyznaje Ci racje,co ma tyle kosztowac?! przeciez to kawalek metalu...ale pytalem w Pro traperze 300zl!!! wiec za 120 to jest dobra cena :biggrin: no to się zgadza że kawałek metalu może tyle kosztowac na rynku..ale z tego co się dowiedziałem przy zamawianiu do mojej AT to primo nr. 1 robione to jest na komputerowej szlifierce obrabiarce jakkolwiek to sie nazywa ( maszyna :crossy: ) primo 2 z jednego kawałka alu. i to też jaki to stop ma znaczenie 3 sruby też są w kpl. i też musza miec pewna wytrzymałość... moim zdaniem najlepiej było by. znaleśc jakieś na wzór i zrobić kopie :) moim zdaniem ustawienie maszyny i materiał nie powiennien przekroczyć 100 .....jak chcesz dam ci namair na człowieka co to robił mi... ale nie jestem pewein czy bedzie chciał sie bawić w jeden kpl... Hej, mam takie oto patent: http://members.lycos.co.uk/filekh/kiera/kiera.JPGKupiłem kawałek aluminium i oddałem znajomemu ślusarzowi i wyrzeźbił coś widocznego na fotce. Myśle, ze inny ślusarz też za drobną opłatą (na piwo) powinien sobie poradzić. Moje dystanse mają 4,5cm i to max co można osiągnąć, bo linki nie starczają. No i trzeba dokupić dłuższe śruby koniecznie wzmazniane 8,8.JAK dobrze widze , popraw mnie jak się myleto podwyższenie masz przkrecone bezposrednio do półki ? a "obejmy" kiery osobno? to tak fuctycznie można dać ślusarzowi do przeróbki. Ale wtedy sa dwa elementy czyli podwyższenie i obejma pod kiera osobno...? i razem srubami skrecone...? U mnie sprawa jest bardziej skomplikowana , albo bardziej skomplikowanie sa zrobione i może sadze że lepiej :biggrin: bo mam łączenie do półki na dwie śruby ...czyli patrząc alanogicznie na twoje zdjęcie ,,obejma" , połówką dolna. pod kiera jest wykonana z jednego kawałka aluminium i jest dłuższa od analogicznej o 2,5 cm.. i sa dane dwie sruby przedłuzone oczywiscie któe łaczą sie bezpośrednia z pólką ( jak sie nie myle)górna połówka też jest zrobiona , ale można stara zastosować ... Mam nadziej że zrozumiałe to co napisałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi