orbit Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 to bedie troszke trwało posiadam motorek gsx-r400 z 88r silnik bardzo podobny jak w bandicie 400w motorku miałem klękniete zawory tzn wałki rozrządu !! i dzwigienki zrobiłem wszystko do porządku silniczek bardzo cichutko pracował :cool: zrobiłem trosze km wszystko OK pewnego dnia jade sobie i cos zaczoł przerywać :icon_evil: ojj zle zle jakos sie doturlałem do domu i zaraz przed garażem zgasł i juz nie odpalił doszłem do tego ze odkręcił si impulsator . jest on przykręcony w lewej pokrywie i po prostu go zmieliło motorek stał okolo 2 miesiace z względu na brak impulsatora udało mi sie załatwic ta częsc ucieszony zakręcam wszystko piekniezrobiłem podstawowe rzeczy takie jak naładowanie akumulatora itp noto próba odpalenia nic nic nic cisza ;) odkręciłem świece wyczesciłem zaczoł cos łapać na dwa zewnetrzne czyli 1 i 4 a 2i3 sie opier...wiec kupiłem nowe swiece motorek po dłuższym kręceniu odpala !! ale na wolnych obrotach tak jakby chodził na 2 moze 3 cylindry dodaje troszke gazu to pracuje bdb równy głosale jak dodam jeszcze troszke gazu oklo 4tyś obr. to zaczyna szczelac w wydech takie jakby odciecie a jak dam full gaz to gaśnie i jeszcze dodam to ze jak jest ciepły to pali eleganco !! prosze o pomoc !! jak sobie nie poradze to zostaje mi serwis ale wolał bym sam rozwiazać ten problem z względu na brak kasy poza tym to lubie zdobywać doświadecznia związane z mechanika moto poprostu mnie to cieszy takie majsterkowanie mam nadzieje ze wspólnie poradzimy sobie z tym fantem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 to bedie troszke trwało posiadam motorek gsx-r400 z 88r silnik bardzo podobny jak w bandicie 400w motorku miałem klękniete zawory tzn wałki rozrządu !! i dzwigienki zrobiłem wszystko do porządku silniczek bardzo cichutko pracował :cool: zrobiłem trosze km wszystko OK pewnego dnia jade sobie i cos zaczoł przerywać :icon_evil: ojj zle zle jakos sie doturlałem do domu i zaraz przed garażem zgasł i juz nie odpalił doszłem do tego ze odkręcił si impulsator . jest on przykręcony w lewej pokrywie i po prostu go zmieliło motorek stał okolo 2 miesiace z względu na brak impulsatora udało mi sie załatwic ta częsc ucieszony zakręcam wszystko piekniezrobiłem podstawowe rzeczy takie jak naładowanie akumulatora itp noto próba odpalenia nic nic nic cisza ;) odkręciłem świece wyczesciłem zaczoł cos łapać na dwa zewnetrzne czyli 1 i 4 a 2i3 sie opier...wiec kupiłem nowe swiece motorek po dłuższym kręceniu odpala !! ale na wolnych obrotach tak jakby chodził na 2 moze 3 cylindry dodaje troszke gazu to pracuje bdb równy głosale jak dodam jeszcze troszke gazu oklo 4tyś obr. to zaczyna szczelac w wydech takie jakby odciecie a jak dam full gaz to gaśnie i jeszcze dodam to ze jak jest ciepły to pali eleganco !! prosze o pomoc !! jak sobie nie poradze to zostaje mi serwis ale wolał bym sam rozwiazać ten problem z względu na brak kasy poza tym to lubie zdobywać doświadecznia związane z mechanika moto poprostu mnie to cieszy takie majsterkowanie mam nadzieje ze wspólnie poradzimy sobie z tym fantem pozdrawiamA to impulasator kupiłeś tez do tego modelu i poprostu dopasowałeś od innego motorka,i moze przez to ci nie chce chodzić,a moze przewody z fakjkami mają zbyt duży opór lub przebicie i to jest przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orbit Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 tak impuls jest z tego samego motorka kable wymieniałem i to samo :biggrin:to naprawde ciężka sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 tak impuls jest z tego samego motorka kable wymieniałem i to samo :)to naprawde ciężka sprawaa czy nie mógłbyś ( miałbyś) możliwość sprawdzenia na innym takim jak twoim motorze tego impulastora wtedy by było wiadomo czy jest dobre czy złe(po reakcji tamtego sprzęta) a tak jesteś pewny ze np. ten impulastor nie jest uszkodzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orbit Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 niestety ale ni mam mozliwości podpiecia innego impulsatora oraz modułu z innrgo moto nie mam zadnego znajomego co ma taki sam motorek :bigrazz:szukałem dzis modułu na ebay Uk i DE ale niestety ale nie znalazłem dokładnie do tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi