Skocz do zawartości

zx10r

BARTEK1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

po calkowitym rozebraniu i zlozeniu motocykla na pulpicie mruga czerwona kontrolka z napisen "FI" . Mruga ona tylko gdy wyciagam kluczyk . Jest to cykl krotkich mrugniec w dlugich odstepach . Poradzcie mi co to moze byc i jak to usunac

Edytowane przez BARTEK1

Nie mam teraz serwisowki, dopiero bede mial po weekendzie, ale to latwo mozna zdiagnozowac, ilosc "mrygniec" oznacza kod bledu. W serwisowce jest napisane, jakiego elementu awarie oznacza dana ilosc "mrygniec".

Edytowane przez Kris_big

Nie mam teraz serwisowki, dopiero bede mial po weekendzie, ale to latwo mozna zdiagnozowac, ilosc "mrygniec" oznacza kod bledu. W serwisowce jest napisane, jakiego elementu awarie oznacza dana ilosc "mrygniec".

Z gory dziekuje ostatnio probowalem naliczyc te mrugniecia doliczylem do 10 lub 11 i przestalem . Czyli ta informacja mruga bez konca ale tak jak pisalem wychodzi to dopiero po zgaszeniu silnika i wyciagnieciu kluczyka . Dla dobra akumulatora odlanczam go.

Gość pawelmoto2

po calkowitym rozebraniu i zlozeniu motocykla na pulpicie mruga czerwona kontrolka z napisen "FI" . Mruga ona tylko gdy wyciagam kluczyk . Jest to cykl krotkich mrugniec w dlugich odstepach . Poradzcie mi co to moze byc i jak to usunac

a z ktorego roku masz ta 10, jezdziles na niej czy dopiero zakupiona jesli jezdziles to daj na pw cyne jak ci sie ona sprawuje i czy jestes zadowolony na wiosne chce zakupic 10 wiec bede wdzieczny za opinie, nie tylko od ciebie]

pozdro

to na co mnialbym wzrucic uwage

no na wszstkie połaczenia.Wez sobie maunuale i fishki i sprawdz wszystko.Mimo ze moto chodzi to moze brakowac jakiegoś przerywacza, albo jakaś czujka sie wysypała przy dzwonie.Mozesz tez wymontować komputer i zawieź do sprawdzenia.

pzdr.

a z ktorego roku masz ta 10, jezdziles na niej czy dopiero zakupiona jesli jezdziles to daj na pw cyne jak ci sie ona sprawuje i czy jestes zadowolony na wiosne chce zakupic 10 wiec bede wdzieczny za opinie, nie tylko od ciebie]

pozdro

ona jest z roku 05 pierwsza rejestracja 01.06.06 kupilem ja po wypadku i jeszcze nie jezdzilem czekam na lusterka i w tedy zrobie wypad. Ogladalem recenzje na temat tego motoru podobno ma bardzo dobre chamulce ale wiecej ci opowiem jak ja juz zarejestruje narazie musze usunac ta czerwona lampke do uslyszenia

no na wszstkie połaczenia.Wez sobie maunuale i fishki i sprawdz wszystko.Mimo ze moto chodzi to moze brakowac jakiegoś przerywacza, albo jakaś czujka sie wysypała przy dzwonie.Mozesz tez wymontować komputer i zawieź do sprawdzenia.

pzdr.

co to jest maunule i fishki . ok postaram sie jeszcze raz posprawdzac , poczekam jeszcze na odczyt tej lampki po ilosci mrugniec ma mi ktos pomuc to odczytac . dzieki