KUD?Y Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) witam:) mam wielki problem... jest to wymiana uszczelniaczy w motocyklu yamaha tzr 125 r(belgarda) "93r motocykl ma przednie zawieszenie typu ubside-down "41mm... zabałem się do rozkrecania ale brak wiedzy na ten temat przerósł moje możliwości......nie mam pojęcia jak się je rozpoławia...jeśli ktoś miał doczynienia z takim przypadkiem lub ma wiedze na ten temat prosiłbym o pomoc.z góry dziękuje. Edytowane 20 Stycznia 2007 przez KUD?Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakret2 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 jezeli chodzi ci o amory to zobacz z dolu czy nie ma tam jakies sruby w apce rs jak odkrecisz lagi to masz od spodu taka srube na klucz imbusowy tylko przy rozkladaniu patrz jak rozkladales zeby pozniej nie bylo ze nie mozesz zlozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUD?Y Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 Właśnie nie mam tam żadnej śruby imbusowej od dołu.... jest tylko z boku powyżej mocowania ośki ale to jest do spustu ojeju..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 to w takim razie zapewne wystarczy odkręcić korki, następnie korki od tłumika, wyjąć sprężyny, wylać olej, zsunąć uszczelniacze przeciwkurzowe, wyjąć zabezpieczenie uszczelniacza olejowego, rozszarpać zawias(wyjdzie też uszczelniacz), wsadzić nowy i złożyć, zalać olejem i wio Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUD?Y Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 enduromaster jesteś WIELKI!!!! zrobiłem tak jak napisałeś i poszło....:P ale to dopiero połowa sukcesu...to była lewa rura w której nie na sprężyny,w prawej jest na górze coś co trzyma sprężyne wygląda to jak nakrętka w szlifierce kątowej(chodzi mi o te dwa naprzeciw ległe otwory)...i co się z tym robi???? no i poradziłem sobie także z drugim...ta sprężyna nie przeszkadzała w niczym,była fabrycznie wprasowana......:) dzieki chłopaki za dobre rady,wisze wam browarka:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 zapodaj fotkę to będzie łatwiej Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Nie chciałem zakładac nowego tematu..Ile wchodzi oleju do amorków?? TZR125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi