Miaziu Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Napiszcie krok po kroku jak zmienić w CBR 600 F2 olej i ciecz chłodzącą. Z góry dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelec Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Elo, co do oleju to ja wymieniałem na wiosne. Wruciłem z 1 dzidowania poczekałem aż moto ostygnie troszke, odkręciłem śrube spustową na dole i olej spłynał do bańki. Nastepnie wymieniłem filtr oleju na nowy (uszczelke od filtru możesz troszke olejem pociągnąć), zakręciłem śrube na dole i wlałem nowy olej (chyba 3,5 litra wchodziło). Jak zamierzasz troszke na gumie smigać, itp. to możesz dolać wiecej. Przekręciłem go ze 2 razy (nie odpalając, żeby olej sie rozprowadził dokładnie. ) Gdy kontrolka sie nie świciła odpaliłem i weca. Na bagnecie sprawdz potem poziom oleju. Proponuje serwisówke ogarnąć (gdzieś tu na forum są).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi