alfonso Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Mam takie do Was pytanie. Kupiłem dosyć solidny automatyczny prostownik do ładowania akumulatora motocyklowego posiada on zwykłe żabki które można podpiąć do akumulatora oraz dodatkowo w komplecie dwa przewody które można zamocować na stałe pod śrubki i na drugim końcu ma szybko złączkę aby podpiąć prostownik. W instrukcji po niemiecku jest coś właśnie takiego na rysunkach objaśnione.Kiedyś czytałem na forum, że ładować akumulator to najlepiej odłączyć kable prądowe od motocykla - stara dobra metoda. Mowa tu o mojej Hondzie NX 650 Dominator czy takie ładowanie przez stałe zamontowane kabelki nie zaszkodzą dla mojego motorka? Oczywiście nie odłanczając kabli prądowych + i - ? Za wszelkie podpowiedzi z góry dzięki i pozdrawiam Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Już podłączyłem na stałe w motocyklu szybko złączkę z prostownika pod akumulator jest OK, ten temat niech admin usunie do kosza pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi