Gość Bassefect Opublikowano 26 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2002 Przyszly mi czesci do motocykla i mam go zamiar jak najszybciej poskladac. Robie szlif cylindra, wymieniam tlok i pierscienie. Motocykl jest czterosuwowy, chlodzony powietrzem i nie wiem jak mam go docierac. Jesli cos na ten temat wiecie to napiszcie bo nie chce nic spaprac.-------------- 8) Strzałeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siecki Opublikowano 29 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2002 Dziwie się, że remont nie przedrożył całego interesu z reguły bardziej opłaca się wymienić silnk no ale nie wiem co masz za sprzęta :?: Myśle, że docieranie japońca polega na tym samym co docieranie każdego innego pojazdu, więc:- wymienić olej po około 150-300 km,- starać się nie wkręcać powyżej 3/4 użytecznych obrotów,- jeżdzić solo,- nie gnać w dalekie trasy lub przynajmniej robić częste postoje,-myślę, że po ok1000 km silnik będzie dotarty wtedy jeszcze raz zmienił bym olej Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotr Opublikowano 30 Września 2002 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2002 Przyszly mi czesci do motocykla i mam go zamiar jak najszybciej poskladac. Robie szlif cylindra, wymieniam tlok i pierscienie. Motocykl jest czterosuwowy, chlodzony powietrzem i nie wiem jak mam go docierac. Jesli cos na ten temat wiecie to napiszcie bo nie chce nic spaprac.-------------- 8) StrzałeczkaOstatnią okazję docierania silnika miałem kiedy z salonu polmozbytu wyjechałem śimsonkiem enduro:-) ale jedną rade moge dać. Nie zamulaj motoru ! Ja swój w trakcie docierania traktowałem cały czas na 3/4 i od czasu do czasu na 1/1, robiąc przy tym częste przerwy. Efekt był taki, że choć byłem śrenio od kolegów cięższy o 10 kg i nogami zawadzałem o kierownicę to wszystkich brałem, a sława nieprzeciętnego śimsonka rozciągała się aż za las do sąsiedniej wsi:-)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi