kamil111 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 Witam kupiłem niedawno motor (nadczym ubolewam) marki cagiva freccia o poj.125cm.Po przejechaniu kilku kilometrów motor zaczął jakby przerywać tz. jakby zgasł na biegu podczas jazdy załapał i znowu zgasł,początkowo uznałem że jest mało paliwa (bo rzeczywiście było mało) ale kiedy dolałem paliwa ta usterka nie znikła odpalił przejechałem kilka metrów i zgasł,po wykrenceniu świecy okazało sie że raz ma iskre raz nie a potem w ogóle nie ma iskry akumulator jest całkiem wyładowany ale chyba to nie od tego. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 przyczyn moze byc kilka. najprostsze:w/w objawy moga nastapic chociazby w momencie, kiedy niewszystkie przewody ukladu zaplonowego silnika sa dobrze polaczone- zasniezale styki przy cewce indukcyjnej, wypadajacy wtyk przy module, badz cos w tym rodzaju. przyczyna moze byc tez... ŚWIECA ZAPLONOWA:) nalezy ja po prostu wymienic.moga byc tez juz poupalane przewody WN(wysokiego napiecia) nieco trudniejsze:podobne objawy mialem, kiedy w hondzie NS1 zaczal mi nawalac modul zaplonowy. cos tam w nim niestyka do konca, i skonczylo sie na tym ze bez porzadnego walniecia go, moto w ogole nie chcialo odpalic... tak czy siak, zacznij od tych najprostszych. choc swieca z reguly albo dziala, albo nie, to jednak ja wymien. poza tym mozesz zaopatrzyc sie w nowe przewody wysokiego napiecia, druga sprawa, to nie narzekaj nigdy na swoje moto, zwlaszcza gdy jest nowe i sie dopiero "poznajecie". moze to glupie, ale ja tego przestrzegam i nigdy nie mialem dzieki temu powazniejszych awarii(no.. moze kilka :P) pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi