Skocz do zawartości

Kupno motocykla w Angli

Waldi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy a jak przedstawia się sprawa jak chciałbym kupić moto które ktoś inny przyczłapał do Polski? Czy taki delikwent zostawia jakieś rubryki w V5C puste, żebym sobie sam je wypełnił na swoje dane? A co w przypadku jak są tam jego dane? jak wtedy go zarejestruje?

pozdro

Acticam Motocykle Jelenia Góra -> www.acticam.com.pl

Komar 2352 -> S51 Enduro -> MBX80 -> AY50WR -> Mito125 -> GPZ600R -> RF600R -> ZX-12R -> GS500E + FZR600 + VTR 1000 SP-1, GSX-R600K3 Track, Versys 650 Ninja 300 + RS125 Track

Koledzy a jak przedstawia się sprawa jak chciałbym kupić moto które ktoś inny przyczłapał do Polski? Czy taki delikwent zostawia jakieś rubryki w V5C puste, żebym sobie sam je wypełnił na swoje dane? A co w przypadku jak są tam jego dane? jak wtedy go zarejestruje?

pozdro

Na wstępie chcialbtm zaznaczyć, że nie jestem pewien. Wydaje mi się, że jeżeli przczlapal moto do Polski, to musi mieć umowę kupna na siebie. A jeżeli tak jest to Ty podpisujesz z nim umowę K-S. i tyle. Idziesz z V5C do urzędu i umową z tym polakiem...

Pamietaj, ze musisz zaplacic 2% PCC

Wydaje mi się, że jeżeli przczlapal moto do Polski, to musi mieć umowę kupna na siebie. A jeżeli tak jest to Ty podpisujesz z nim umowę K-S. i tyle. Idziesz z V5C do urzędu i umową z tym polakiem...

Dzieki za odp. a co w przypadku jak nie ma on umowy na siebie, a na przykład rubryke "nowy właściciel" wypełnił na siebie? Albo jak w ogóle nic nie wypełnił?

Komar 2352 -> S51 Enduro -> MBX80 -> AY50WR -> Mito125 -> GPZ600R -> RF600R -> ZX-12R -> GS500E + FZR600 + VTR 1000 SP-1, GSX-R600K3 Track, Versys 650 Ninja 300 + RS125 Track

Siemka, a może mi ktoś powiedzieć gdzie jest wbijana adnostacja w przypadku jak moto jest uszkodzone? Chodzi mi o te kategorie A,B itd. Motocykl który chcę kupić ma wbite jako Registered Keeper (pole 1) coś takiego: "The Service Authority" i tam adres dalej, a pole nr 2 czyli "The Previous Registered Keeper: Devon & Cornwall Police" i dalej adres. Czy tu aby wszystko ok? Koleś ma umowe in blanco z poprzednim włascicielem. Ponoć moto kupił w komisie jakimś tam. Prosze o szybką pomoc bo jutro jade pół polski po niego! :P