szable Opublikowano 6 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2003 a nie patrzyles w dyfrach od bmw?tam jest duzo 9,10 i nawaet 11, moze lepiej zamias robic przekladnie dwigatjel/korobka pieriedacz, moze lepiej jakis szybszy dyfer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapek Opublikowano 6 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2003 myslałem o skrzyni i dyfrze z jakiegoś BMW albo MotoGuzi ale to chyba troche drogie rozwiązanie i nie na moją sakiewkę :D a te zdjecia dedykuje wszystkim foROMOwcom pozdrowoinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noise of death Opublikowano 23 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2003 Jak ida prace? Na jakim jestes etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapek Opublikowano 25 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2003 Pomału pomału kończę robić koła, przekładnia narazie czeka. po nowym roku trzeba wziąć sie bardziej solidnie do roboty bo czas ucieka. Jak bedze już coś konkretnego to napiszępozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 29 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2003 ja narazie odpuscilem sobie przeróbkę Urala ale noże kiedyś jak bede miał za dużo kasy to sie tym zajmę. Na dzień dzisiejszy planuję jedynie remont i jezde przez cały sezon. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapek Opublikowano 27 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2004 Kuźwa ale jestem zły :buttrock: ;) :buttrock: :buttrock: wczoraj dłubałem torche przy sprzęcie. byłem zadowolony z tego że koła są już prawie zrobione(jedno z nich widać na zdjęciu, a drugi prawie takie same). a tu kuźwa patrze coś z jednej strony odszedł spaw :cry: mysle sobie cosik nie dobrze. patrze na drugą strone spaw jest ale nic nie trzyma, mysle sobie ku*wa mać ja pier**le. co sie okazało. Fachowiec któremu powierzyłem tą robotę(ponieważ tokarek nie posiadam) sprzeprzył to totalnie. Robota polegała na roztoczeniu felg pod bęben, i wykonanie krążków które wchodziły by wciskiem na bęben i pospawanie tego do kupy. mysłałem że nie da sie tego spie**olić, a jednak sie dało.Typo materiałem najodpowiedniejszym do wykonania tych krązków uznał żeliwo szkoda że zobaczyłem to dopiero teraz bo bym hu*owi na wrzucał i nie zapłacił, roztoczenie felg niby nic takiego, tolerancja wykonania: +3mm, to samo dotyczy krążków mających wchodzić na wcisk toleracjna wykonania też o +3mm. kuźwa pełna fachura. najśmieszniejsze jest to ze ów warsztatowiec jest sorem w Mechaniku(szkoły do której chodziłem za młodu) i uczy zawodu. ku*wa żałosne. ;) :D :) :D jeszcze jedna rada: jak masz coś zrobić taniej ale nie masz pewności że wyjdzi dobrze to nie pchaj sie i zapłac troche więcej przynajmnije sie nie przejedziesz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi