Skocz do zawartości

samoroby

Gość kmlody
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Kuźwa ale jestem zły :buttrock: ;) :buttrock: :buttrock:

wczoraj dłubałem torche przy sprzęcie. byłem zadowolony z tego że koła są już prawie zrobione(jedno z nich widać na zdjęciu, a drugi prawie takie same). a tu kuźwa patrze coś z jednej strony odszedł spaw :cry: mysle sobie cosik nie dobrze. patrze na drugą strone spaw jest ale nic nie trzyma, mysle sobie ku*wa mać ja pier**le. co sie okazało. Fachowiec któremu powierzyłem tą robotę(ponieważ tokarek nie posiadam) sprzeprzył to totalnie. Robota polegała na roztoczeniu felg pod bęben, i wykonanie krążków które wchodziły by wciskiem na bęben i pospawanie tego do kupy. mysłałem że nie da sie tego spie**olić, a jednak sie dało.Typo materiałem najodpowiedniejszym do wykonania tych krązków uznał żeliwo szkoda że zobaczyłem to dopiero teraz bo bym hu*owi na wrzucał i nie zapłacił, roztoczenie felg niby nic takiego, tolerancja wykonania: +3mm, to samo dotyczy krążków mających wchodzić na wcisk toleracjna wykonania też o +3mm. kuźwa pełna fachura. najśmieszniejsze jest to ze ów warsztatowiec jest sorem w Mechaniku(szkoły do której chodziłem za młodu) i uczy zawodu. ku*wa żałosne.

;) :D :) :D

jeszcze jedna rada: jak masz coś zrobić taniej ale nie masz pewności że wyjdzi dobrze to nie pchaj sie i zapłac troche więcej przynajmnije sie nie przejedziesz

pozdrawiam