bogumil Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Witam.Jak to draństwo ściągnąć ? To jest przyklejone jakimś kosmicznym klejem, ani to rozpuszczalnikiem, ani to podgrzać, szyba jest pleksi i może ją trafić.Jak ktoś przerabiał ten temat to poproszę o jakąś rade, co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byko Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Sprobuj denaturatemja kiedys tak to sciagnolempowinno poskutkowac pozdro :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusza Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 Owszem przerabiałem.Na szybie nalepkę ( a nawet chyba dwie...) lekko!!!! podgrzałem opalarką z odległości ok 20-30 cm. Następnie plastikowymi zużytymi kartami MPK (jak karty do bankomatu) milimetr, po milimetrze usuwałem nalepkę. Uwaga!!! Nie podgrzej zbyt mocno szyby! - to przecież tworzywo sztuczne.Współczuję, jeśli masz też nalepkę na baku, obok korka wlewu paliwa - tam nie podgrzewaj!!!! Tam pozostaje Ci dużo cierpliwości... na zimno.Mimo wszystko wesołych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 denaturat powinien pomoc ja tak usuwalem z auta wprawdzie ale zeszlo lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny Opublikowano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Nogi z dupy powyrywać temu kto to wymyślił :icon_mrgreen: Ja miałem "gustowne" trzy (no bo jedna oczywiście nie starczyła ;) )Zdjąłem milimetr po milimetrze scyzorykiem, tnąc dokładnie po warstwie kleju pomiędzy szybą a naklejką, ale robota kosztowała mnie tydzień pracy, pięć czteropaków żywca oraz kqr*ienie na maksa.Nic innego nie zadziałało (w tym spirytus, specjalne preparaty itp.).Jak słyszałem (już po fakcie) działa podgrzanie suszarką, ale to info przyszło za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogumil Opublikowano 25 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2006 Witam wszystkich.Dzięki za pare wskazówek w temacie.Zastanawiam się tylko po jaką cholere producenci to tak przyklejąją ? Czy trzeba to zawsze recytować przed wyjazdem co tam jest na nich napisane.A może wystarczyło by rzucić okiem, przyjąć do wiadomośći zerwać i wyrzucić do śmietnika.Pozdrawiam i Swiątecznego Spokoju Zycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtXV Opublikowano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 WitamWD-40?Pozdrawiam Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogumil Opublikowano 26 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zdjąłem to,- nalepkę suszarką do włosów, potem został sam klej, którego wziąłem jakimś spreiem do szyb ze shella. Bałem się, że zostanie jakieś zmatowienie.Godzina intensywnej roboty, i po bólu ale co się napłakałem to moje.Sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi