sitars Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 WitamWstyd się przyznać, ale nie wiem co one oznaczają. Chodzi mi o takie charakterystyczne strzałki, które wymalowane są na niektórych zakrętach między pasami ruchu. Jakie jest ich znaczenie? Czy to informacje o niebezpiecznym zakręcie ?Pozdrawiam Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Jeżeli mówisz o łukowych strzałkach wygiętych w prawo, które są malowane dokładnie na środku jezdni na podwójnej ciągłej, to mówią wyraźnie: spieprzaj na prawą połowę jezdni, czym prędzej. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Tak, właśnie o te mi chodziło.Dzięki. Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Corleone Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 trzeba zdupiać na ta strone w którą skieroana jest strzałka :) pozrdo 600 :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Don Spamero - nie wiem czy zauważyłeś, ale Tomek Kulik odpowiedział już pytanie Sistarsa. Wytłumacz mi więc po co piszesz jeszcze raz to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Corleone Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Jak uważasz że jest zaduzo napisane, to po co zaśmiecasz forum swoimi badziewnymi odp. ??;/ żałosne ...eeehhhh;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Jeżeli mówisz o łukowych strzałkach wygiętych w prawo, które są malowane dokładnie na środku jezdni na podwójnej ciągłej, to mówią wyraźnie: spieprzaj na prawą połowę jezdni, czym prędzej. :lalag: Dałem ciała...Rzeczone strzałki nie występują na podwójnej ciągłej, lecz na podwójnej linii złożonej z ciągłej i przerywanej.Czyli linii przekraczalnej legalnie dwukrotnie, o ile atak następuje od strony linii przerywanej, np. przy wyprzedzaniu. Jak wspominałem, motywują do powrotu na prawą połowę jezdni. Wybaczcie łopatologię, lecz chciałem się zrehabilitować za wpadkę widoczną w cytacie :) Don Spamero nie wykazuje kszty taktu, co nie wróży dobrych relacji z moderatorami :cool: Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario33 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Rzeczone strzałki nie występują na podwójnej ciągłej, lecz na podwójnej linii złożonej z ciągłej i przerywanej.Czyli linii przekraczalnej legalnie dwukrotnie, o ile atak następuje od strony linii przerywanej, np. przy wyprzedzaniu. Jak wspominałem, motywują do powrotu na prawą połowę jezdni. Mały maluuuutki dodateczek :buttrock: żeby jasne było czemu trzeba spier... tego... na prawo... nawet tym wolniej kumającym... takie strzałki głównie oznaczają, że niedługo przed nami wysepka rodzielająca przeciwne pasy ruchu... Generalnie słabo by było wtedy zacząć wyprzedzać i się spotkać kołem z krawężnikiem wysepki tudzież takim ostrzegawczym słupkiem na środku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 23 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Don Spamero - nie wiem czy zauważyłeś, ale Tomek Kulik odpowiedział już pytanie Sistarsa. Wytłumacz mi więc po co piszesz jeszcze raz to samo? Hej, nie jestem żaden Sistars do k**y nędzy. Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2006 Oj szczegół ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi