M4NIEK Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) Witam!Zostałem szczęśliwym posiadaczem Hondy CBR f4i Sport.Z wymianą oleju/filtra nie było problemów ale z płynem chłodzącym bez pomocy nie dam rady :D Czy zna ktoś procedurę wymiany w takowym motocyklu?A może jakieś info co do spustu i odpowietrznika?Proszę o pomoc.Pozdrawiam! Edytowane 7 Grudnia 2006 przez M4NIEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Jak wymienic płyn:http://www.shell-advance.pl/?p=/shell/6/5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 7 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) skoal napisał:>Jak wymienic płyn:>http://www.shell-advance.pl/?p=/shell/6/5 Dzięki za pomoc :D Wymieniałeś u siebie tym właśnie sposobem?Czy wyleciał Ci cały płyn?W jaki sposób odpowietrzyłeś układ? :D Ludzie pomóżcie!!! Edytowane 7 Grudnia 2006 przez M4NIEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) Jeszcze nie wymienialem plynu w swojej cebrze... ale musze to zrobic... czekam do marca... Ale zrobie to tak jak jest napisane... ale nowy plyn bede wlewal przez korek w chlodnicy (nie wiem czemu tam napisali przez zbiorniczek) bede wlewal i naciskal na waz, wlewal/naciskal... tak dlugo az wleje 2,7l bo tyle sie miesci plynu... a potem doleje 0,31l do zbiorniczka i tyle...Po wymianie plynu trzeba zapalic maszyne w celu sprawdzenia czy wszystko jest w porzadku... czyli do momentu kiedy wentylator sie wlaczy...Nie umiem sie doczekac... W ten sposob wymienialem z kolega plyn w cebece... Nie wiem czy cbr ma odpowietrznik... wiec dolacze sie do Twojego pytania... Edytowane 7 Grudnia 2006 przez skoal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi