Fenix_ Opublikowano 5 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2006 Witam mam takie pytanko co z tym napinaczem lancuszka rozrządu wynalazłem taką stronke http://www.motorradtourendatenbank.de/ventilsound.htmna niej jest MP3 jak pracuje silnik z walnietym napinaczem i tak jak slychac CYKA a teraz moje pytanie czy nalerzy to niezwlocznie wymienic czy mozna z tym jezdzic i tylko bedzie czykac sobie podobno to standard w FJR mam z 2002r i 19KK...????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyss Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) witaj Standard na pewno nie...sprawa nie dotyczy napinacza rozrządu a zaworów. Ściślej rzecz biorąc wady fabrycznej tego modelu w pierwszych rocznikach( 01-02) która polegała na miękkim materiale prowadnic zaworowych i ich szybkim wyklepywaniu się. przeszukaj listę pod hasłem zawory - jest tam sporo wiadomości : http://mailman.riders.pl/mailman/listinfo/fjr-owners-group może to nie to .... :icon_razz: bo jeżeli tak to tylko remont głowicy. A dalsza jazda z takim zjawiskiem doprowadzi do większych uszkodzeń :icon_mrgreen: choć z drugiej strony przy zimnym silniku i niskich obrotach ( >1000) każda fjr pracuje dość metalicznie..... pzdr. paweł Edytowane 6 Grudnia 2006 przez krzyss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix_ Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 A moze u ciebie taka awaria tez wystąpila ????? jak naprawiales to to co ile cie to wyniosło tak na Oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Witam, też o tym problemi słyszałem. Postanowiłem jeździć aż się nie rozpadnie i wtedy się tym zajmę :flesje: na dzień dzisiejszy mam 43 tysiące i nic się nie dzieje. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maki1300 Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Moja jest z 2003 i mam nalatane 181 tys i też cyka na wolnych obrotach. Ale gdy odkręcisz manete na jałowym do 2tys lub 2,5 tys cykanie ustaje. Na początku myślałem rozrząd lub napinacz. A le zrobiony. I na świeżym oleju chodzi ciszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi