Skocz do zawartości

wre 125

MOTOOOCROSS
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jak przlaczasz kluczyk w stacyjce to slyszysz takie bzyczenie ( 2 razy) tzn. ze silniczek otwiera na maxa zawor i go zamyka , regulujesz go za pomoc srob na linkach , wiec musisz tak ustawic ze gdy przekrecasz kluczyk zawor musi sie tak otworzyc zeby sie pokryl z otworem wydechowym na tuleji

pozdrawiam

SILNICZEK Z ZAWORU MI PADŁ TO PRZEROBIŁEM I WSADZIŁEM Z NSR I PO PRZEKRECENIU KLUCZYKA TYLKO SIE ZAMYKA ALE NIE OTWIERA TAK CHYBA NIE MA BYC???PO ODŁĄCZENIU LINEK PO PRZEKRECENIU KLUCZYKA SILNICZEK OBRUCI SIE 360 STOPNI I NIC WIECEJ MOZE BYC USZKODZONY MODUŁ OD TEGO SILNICZKA???????????????????????????????

Edytowane przez MOTOOOCROSS

no qu*** ja juz nie wiem wsadziłem inny silniczek i działał przez chwile ale teraz tylko czasami reaguje na przekrecenie kluczyka ?? sa gdzies dostepne schematy do modułu tego silniczka????

no qu*** ja juz nie wiem wsadziłem inny silniczek i przez chwile dzialal a teraz tylko czasami reaguje na kluczyk wie ktos moze gdzie mozna dostac jakies schematy do modułu tego silniczka??

tak czarczi moze napisales to co ja ale napisales tez o rozwiercaniu dysz,o wycinaniu gumowego krocca i o tym ze ypvs'u sam nie rozblokuje :D. a to ze w dt125 silniczek bzyczy to nie znaczy ze w wre musi byc tak samo. TS200 naprzyklad nie ma akumulatora i tam nic nie bzyczy. zrob tak jak ja napisalem i bedzie dobrze! ustaw zawor na max otwarty i zobacz jak jest wtedy ustawiony pod dekielkiem. musisz dazyc do tego zeby przy maxymalnych obrotach zawor byl otwarty w 100%

nie pisalem nic o rozwiercaniu dysz , yvps jest trudno wyregulowac samemu dlatego tego mu nie polecalem robic , zeby nie ustawil jeszcze gorzej , w wre przy przekreceniu kluczyka 100000% bzyczy ( otwiera i zamuka) sie zawor ( no chyba ze elektryka jest niesprawna ;D)

pozdro