barthezzz1 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 witam,mam taki problem sprzedałem suzuki rg 80 ide do urzędu i chce go wyrejstrowac i wypełniam to coś o zbyciu motocykla a tu mi babka mowi ze niemoze tego pisma o zbyciu motoru przyjąć poniewaz jestem niepełnoletni i ze mam miec zaswiadzczenie z sądu rodzinnego o ubytku w moim majątku-chore ale dalej... dzwonie do sądu a tam mi mowią ze to moze byc rozpatrzone w styczniu dopiero a ja gosciowi z 3 tyg temu sprzedałem i poradzcie mi co mam zrobic jak wy to obeszliscie jakos w inny sposob?? to jest irytujace urzędy zmuszają do kobinowania no cała polska. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 A nie możesz isc z rodzicami ?Na kogo jest zarejestrowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Czynność przekraczająca zakres zwykłego zarządu majątkiem dziecka wymaga nie tylko "potwierdzenia" przez rodziców, ale zgody sądu rodzinnego. Problem tylko w tym jak traktować sprzedaż motoroweru za kilkaset złotych? Wydziały komunikacji w większości idą po najmniejszej linii oporu i dla nich sprzedaż każdego pojazdu to czynność przekraczająca zakres zwykłego zarządu. Obawiam sie, że nic nie wskurasz... - trzeba będzie wystąpić do sadu o wyrażenie zgody. Umowe z kupującym "antydatować" i tyle. On zapewne będzie mial identyczny problem z zarejestrowaniem pojazdu. A jeśli udałoby mu się mimo wszystko zarejestrować wcześniej to nie zmieniajcie umowy - dawaj umowe z pierwotną datą i niech WK się martwi jak to rozegrac. Wzór wniosku o wyrażenie zgody na czynność przekraczającą zakres zwykłego zarządu majątkiem dziecka oraz opis całego zagadnienie znajdziesz tutaj: http://www.advokat.com.pl/viewtopic.php?t=272 Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIPA_NSR Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Ej kur** właśnie, przecież moto nie może być na ciebie zarejestrowane, czyli nie możesz go sprzedać, zatem musi to zrobić ktoś kto jest właścicielem!! Jeżeli na umowie napisaliście twoje imę i nazwisko to trzeba to zmienić na obu egzemplażach!! Jeżeli jesteś, tzn. byłeś współwłaścicielem tego pojazdu to na umowie należy wpisać imona i nazwiska obu właścicieli - twoje i twojego taty(jeżeli on jest głównym właścicielem) Nie wiem o co wal chodzi z tą zgodą rodziców na sprzedaż.....czy coś tam takiego, ale........tak było w moim przypadku gdy kupowałem swoje moto. Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi