majkelpl Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 WitamJesli tylko wszystko dopisze i pozdaje co trzeba zdac, b chetnie dolaczepozdrawiam Zapraszamy chetnie :icon_eek: :lalag: :crossy: Panowie, Witam w tym temacie. Jako jedna z przyczyn tego wątku postanowiłam się w końcu ujawnić. Zgodnie z planem wyjazd z W. najpóźniej 19 maja. Zapraszam wszystkich chętnych do wspólnej jazdy - oczywiście noclegi, prom lub tunel do uzgodnienia. MÓJ ma urlop od 23, więc nasz wyjazd z L. najpóźniej 23.05 o 0400. Z pozdrowieniemJoannaSVaueczka Ahaaaaaaaaaaaa !!!!To TY jestes ta SV czka o której Ciarah wspominal :lalag: A czy przypadkiem Ci sie cos nie pomylilo z wyjazdem z Londka o .............. 4 rano ??? :) Do Szkocji bedziemy jechac z 10 godzin max ( zakladam dosyc spacerowe tempo ) i skoro chcesz wyruszyc tak wczesnie, to licz sie ze bede u Was w Londku nocowal :biggrin: Moze to jeszcze przemyslec ?? Tak o ............. 9 ruszyc ??? Wtedy nie pchalbym sie do Londynu ( z arielem ) tylko bysmy sie spotkali na wylotówce, albo gdzies w okolicach High Wycombe, bo i tak, musimy sie kierowac na Birmingham M40.Zreszta to jeszcze do uzgodnienia :crossy: [...] Suoneczko, jam juszsz taaaki nakręcony, że na impresssce będziesz mnie musiaua 3mać mocno żebym juszsz w styczniu nie wyrwał do tej Szkocji :notworthy: [...] Damy radę eSVaueczka!Stary...chyba wolałbym żeby ten link nie działał... zaje...fajne foty!!! Jesssooo żeby tylko tak forsy starczyło na wyjazd...szczerze mówiąc to najchętniej już bym się spakował i w drogę...ale klimacik... :clap: Pakuj sie i przyjezdzaj juz w styczniu !!! :flesje: W takim razie czekamy na ekipe z Polski :crossy: bo jeszcze Klaudiusz straszyl ze chce sie zalapac I mam jeszcze jedna wiadomosc: Zlot motocykli klasycznych i brytyjskich na IOW odbedzie sie w niedziele 6 maja 2007 :lapad: Od piatku juz sie beda zjezdzac motocykle z UK, wiec kto chce to zapraszam rowniez wczesniej do siebie na ....... :flesje: :crossy: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawasaki_zzr Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 witam, ja również pojeździłem trochę po Szkocji niecałe dwa lata temu (żona, namiot, moto w pełni zapakowane) i mogę tylko potwierdzić że tam jest po prostu pięknie :) a drogi są tak kręte i długie że aż się może chwilowo odechcieć śmigania po winkielkach :buttrock: Nam się również podobało w St. Andrews nad Morzem Północnym, Devil's Elbow przereklamowane ale i tak warto :bigrazz: oczywiscie wyspa Skye i ... praktycznie wszędzie gdzie był asfalt między górami :D Trochę miło nas zaskoczyła kultura jazdy na wąskich drogach - jak sie dogania auto to one przy najbliższej możliwości zjeżdża na bok i przepuszcza moto ... dziwne - zupełnie inaczej niż w Polsce :) (oczywiście żart - w Polsce też się czasem tak zdarza). Drogi bardzo dobre ale zdzierają opony - moje wyglądały jak po torze a moto było bardziej turystyczne niż sportowe ... ale to tez pewnie wina obciążenia. Jak ktoś się wybiera z Polski to podobno przez kanał do Dover wodolotem jest taniej niz promem (ale nie zdążlem sprawdzić bo się spieszyliśmy i nie szukaliśmy wodolotu i popłyneliśmy promem). Ogólnie oczywiście polecam - niezapomniane wrażenia gwarantowane...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 witam, ja również pojeździłem trochę po Szkocji niecałe dwa lata temu (żona, namiot, moto w pełni zapakowane) i mogę tylko potwierdzić że tam jest po prostu pięknie :buttrock: a drogi są tak kręte i długie że aż się może chwilowo odechcieć śmigania po winkielkach :crossy: ...Wkrótce mam nadzieję się przekonamy na właśnej skórze co i jak z tą Szkocją Trochę miło nas zaskoczyła kultura jazdy na wąskich drogach - jak sie dogania auto to one przy najbliższej możliwości zjeżdża na bok i przepuszcza moto ... dziwne - zupełnie inaczej niż w Polsce :( (oczywiście żart - w Polsce też się czasem tak zdarza). ...Bardzo, baaaardzo rzadko... Jak ktoś się wybiera z Polski to podobno przez kanał do Dover wodolotem jest taniej niz promem (ale nie zdążlem sprawdzić bo się spieszyliśmy i nie szukaliśmy wodolotu i popłyneliśmy promem). ...Stary, dawaj namiar na ten prom bo my właśnie w trakcie zaaaawansowanego szukania relatywnie niedrogiej przeprawy...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Ostatnio jak wracałem z Anglii to przeprawiałem się liniami Norfolk Line z Dover do Dunkierki...z tymże prom miałem o 23.59... i zapłaciłem zdaje się 30 funtów, (ja + samochód) a ten sam bilet tylko że o innej porze dnia może kosztować już 60-70Funtów... wszysko zależy o której płyniesz... trzeba wejść na stronę Norfolk Line, albo P&O (albo wpisz w google Calais-Dover albo Dunkierkue - Dover) i poprostu obadać rozkład kursów i wybrać najtańszą i czasowo dogodną ofertę...oczywiście jeśli kupujesz poza sezonem i z dużym wyprzedzeniem masz taniej..jeśli kupujesz na miejscu sporo drożej... tylko jesli kupisz z wyprzedzeniem...musisz wtedy tak jechać i kombinować , żeby być w porcie na tągodzinę na ktrą zabookowałeś prom...jesli się spóźnisz kasa przpada, jeśli będziesz dużo za wsześnie, możesz ewentualnie popłynąć wcześniejszym promem, ale będziesz musial dopłacić i cena wtedy już nie będzie taka atrakcyjna... Edytowane 26 Stycznia 2007 przez cabaniero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) To ja wczoraj sprawdzalem polaczenia z Dover do Calias dla auta + 4 osoby na kwiecien i ceeny byly:P&O o 2.45 - 130 funtów powrotny see France tez o 2.00 - 83 funty powrotnyOba plyna okola dwóch godzin. Jest jeszcze jakis fast prom do Boulogne, ale nie sprawdzalem cen.Tu jest link do strony o promach w UK: http://www.cheap-ferry-crossings-uk.co.uk/ No i fakt ze ceny uzaleznione sa od godziny i wyprzedzenia z jakim bukujesz bilety.Czekamy w takim razie ne ekipe z Polski :clap: sprawdzilem teraz:https://priclub.directferries.com/ferry/sec...4&micr=0&midu=0 I wyszlo mi : 68 funtów na auto + 4 osoby Edytowane 26 Stycznia 2007 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Panowie, panowie, panowie...MOTORY! Nie interesuje mnie przejazd ani ceny na prom za samochód. Jedziemy MOTURKAMI :icon_eek: I musimy znaleźć atrakcyjne cenowo przeprawy dla motorków. Póki co najtańsze jakie znalazłem kosztują 27 funciaków ale znawcy tematu twierdzą, iż można jeszcze ciut taniej. Oczywiście wiemy o kwestii duuuużo wcześniejszego bookowania :lapad: Za wszelkie podpowiedzi w tym temacie z góry thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciarah Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Za wszelkie podpowiedzi w tym temacie z góry thx. Czolem, najwazniejszy spokoj :) Podpowiem, ze najtaniej jak na dzis to Dover-Dunkierka lub odwrotnie i prom kosztuje £43.00 za jeden lub dwa lebki + moto, gorzej nie bedzie, ale moze byc troszke lepiej :notworthy: PS. o biletach open nie slyszalem i nie widzialem :notworthy: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Panowie, panowie, panowie...MOTORY! Nie interesuje mnie przejazd ani ceny na prom za samochód. Jedziemy MOTURKAMI ;) I musimy znaleźć atrakcyjne cenowo przeprawy dla motorków. Póki co najtańsze jakie znalazłem kosztują 27 funciaków ale znawcy tematu twierdzą, iż można jeszcze ciut taniej. Oczywiście wiemy o kwestii duuuużo wcześniejszego bookowania :icon_razz: Za wszelkie podpowiedzi w tym temacie z góry thx. No to juz mam. :clap: Jak zwylke podaje linka: http://www.cheap-ferry-crossings-uk.co.uk/ i tam sobie mozecie sami sprawdzic.Najtaniej wyszlo, 5 minut temu na maj, 37 funtow SeaFrance :biggrin: Wiadomo ze wczesniej bookujesz - mniej placisz :( Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Czolem, najwazniejszy spokoj :clap: Podpowiem, ze najtaniej jak na dzis to Dover-Dunkierka lub odwrotnie i prom kosztuje £43.00 za jeden lub dwa lebki + moto, gorzej nie bedzie, ale moze byc troszke lepiej :) PS. o biletach open nie slyszalem i nie widzialem :crossy: :buttrock: Serrwus,Spokój to me drugie imię :flesje: . Ja póki co znalazłem najtaniej z Calais do Dover i odwrotnie ale szukam dalej. Z tym open to kumpela znalazła w Londku jakąś ulotkę ale pewnie promotion już minęło :clap: No to juz mam. :clap: Jak zwylke podaje linka: http://www.cheap-ferry-crossings-uk.co.uk/ i tam sobie mozecie sami sprawdzic.Najtaniej wyszlo, 5 minut temu na maj, 37 funtow SeaFrance :lalag: Wiadomo ze wczesniej bookujesz - mniej placisz :lalag: Hehe...tę stronkę już zwiedziliśmy z eSVaueczką...żeby było smieszniej to w ciągu kilkunastu godzin cena zmieniła się chyba 3 razy (z 32,50 do 42,50)...szlag by to trafił...ale dzienx za pomoc...szukamy dalej, nie poddajemy się...chociaz mój portfel już woła na pomoc jak tylko wspomne o przejażdżce do UK ale co tam...dużo zupek nakupuję :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciarah Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 ...szukamy dalej, nie poddajemy się...chociaz mój portfel już woła na pomoc jak tylko wspomne o przejażdżce do UK ale co tam...dużo zupek nakupuję :bigrazz: Z ta przeprawa to sprawa wyglada tak:co i rusz sa jakies promocje okazje i tak naprawde to biletow na przeskoczenie kanalu nie oplaca sie kupowac duuuzo wczesniej. Przewoznicy bardzo walcza miedzy soba klientele i to nie dziala tak jak z biletami lotniczymi, ze cena rosnie im blizej do odprawy NIE JEST TAK w przypadku przeprawy tunelem, promem czy wodolotem. Podesle Ci cos na priv :banghead: nota bene zobacz kiedy byl booking, a kiedy voyage voyage :) Pozdrowionka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 No wlasnie chlopaki i chlopczyce :) nie wymiekac tylko zbierac kasiore !!!Ja tez musze ze SWOJEJ wyspy dostac sie na main land i juz mam w plecy 25 funtów :clap: A na trasie jest duzo fast foodów i da sie przezyc.Tylko fakt ze dla motonity z PL bedzie troszke szok za burgera dac 15 zeta w Macu i za wache prawie 6 zlotych ;) No ale coż, czego sie nie robi aby zobaczyc potwora z Loch Ness i miejsce bitwy z "Walecznego Serca " :icon_exclaim: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Tylko fakt ze dla motonity z PL bedzie troszke szok za burgera dac 15 zeta w Macu i za wache prawie 6 zlotych No ale badzmy szczerzy... te burgery w zagramanicznych Macowniach zgnilego kapitalizmumnie sie wydaly wieksze od naszych krajowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 :icon_exclaim: Panowie, panowie, panowie...MOTORY! Nie interesuje mnie przejazd ani ceny na prom za samochód. Jedziemy MOTURKAMI :buttrock: I musimy znaleźć atrakcyjne cenowo przeprawy dla motorków. Póki co najtańsze jakie znalazłem kosztują 27 funciaków ale znawcy tematu twierdzą, iż można jeszcze ciut taniej. Oczywiście wiemy o kwestii duuuużo wcześniejszego bookowania :cool: Za wszelkie podpowiedzi w tym temacie z góry thx. ZAWSZE KUPUJE FERRY POPRZEZ WWW.FERRYBOOKER.COM - TAM CZESTO MAJA PROMOCJE, MOZECIE TAM SPRAWDZIC, NIE MA CO PANIKOWAC , MALA PODPOWIEDZ : CZASEM BILET POWROTNY Z DATA NA DRUGI DZIEN JEST TANSZY NIZ BILET W 1 STRONE. WIEC WARTO POSPRAWDZAC I MOZE KUPIC DWA POWROTNE Z DATAMI NA DRUGI DZIEN . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 No ale badzmy szczerzy... te burgery w zagramanicznych Macowniach zgnilego kapitalizmumnie sie wydaly wieksze od naszych krajowych. Wiec belgu zapraszamy z szanowna malzowinka :cool: na skonsumowanie Mca i nie tylko :buttrock: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 :D ZAWSZE KUPUJE FERRY POPRZEZ WWW.FERRYBOOKER.COM - TAM CZESTO MAJA PROMOCJE, MOZECIE TAM SPRAWDZIC, NIE MA CO PANIKOWAC , MALA PODPOWIEDZ : CZASEM BILET POWROTNY Z DATA NA DRUGI DZIEN JEST TANSZY NIZ BILET W 1 STRONE. WIEC WARTO POSPRAWDZAC I MOZE KUPIC DWA POWROTNE Z DATAMI NA DRUGI DZIEN . nie omieszkam sprawdzić...bóg zapłać dobry człowieku ;) dalsze podpowiedzi równie mile widziane :) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi