Drizzt123 Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Mam kótkie pytanie dotyczące doboru stelażu i kufrów. Moze bedziecie w stanie mi pomóc. Od nowego sezonu rozpoczynam (po uprzednim zdaniu prawka) moja przygodę z motorami. Postawiłem na Suzuki DR 650 RSE. Mam nadzieję że to dobry wybór. Ale problem pojawia się następujący. Nie wiem skąd i jaki wytrzasnąc stelaż na kufry boczne i jakie kufry najlepiej kupić. Chodzi mi o jakies plastiki. Z góry dzieki za jakieś konstruktywne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 Mam kótkie pytanie dotyczące doboru stelażu i kufrów. Moze bedziecie w stanie mi pomóc. Od nowego sezonu rozpoczynam (po uprzednim zdaniu prawka) moja przygodę z motorami. Postawiłem na Suzuki DR 650 RSE. Mam nadzieję że to dobry wybór. Ale problem pojawia się następujący. Nie wiem skąd i jaki wytrzasnąc stelaż na kufry boczne i jakie kufry najlepiej kupić. Chodzi mi o jakies plastiki. Z góry dzieki za jakieś konstruktywne odpowiedzi. moze sam wykonasz stelaze... w sumie przy odrobinie wprawy i dostepie do spawarki nic trudnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelpi80 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 czelem!mialem podobny dylemat do podobnego moto (w sumie tez myslalem o rse na poczatku, ale postawilem na tenere xtz 660). Stelazy szukalem przez prawie rok, ale z marnym skutkiem. W koncu udalo mi sie znalezc FiveStars na allegro. zakup okazal sie trafny, stelaze doszly kurierem i daja rade. Z mocowaniem nie bylo problemu, chociaz musialem dokupic osobno sruby.. Do tego kupilem od znajomej uzywane alu-kuferki Touratechu, ktore byly moim marzeniem (ale wiadomo, ta cena). Za to na uzywki bylo mnie stac. Trzeba bylo dostosowac kufry, wiercac nowe otwory i dopasowac mocowania. Wiem, piszesz o plastikach.. na forum z regul uslyszysz, ze ludzie ich nie polecaja z reguly na kiepsko trzymajace zapieca (nie wiema tego ze swojego doswiadcznia). Poza tym piszesz, ze to 1sze moto, po prawku, tak? (; wiec moze lepiej najpierw zainewstowac w dobre gmole, bo plastiki przy uderzeniu, ciezko powiedziec. Poza tym przy zakupie plastikow raczej musisz miec dedykowane stelaze. Pozdrawiam! ps. jak cos to zerknij: http://tenere.blox.pl/resource/zkuframi.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi