Skocz do zawartości

Kufry i stelaż do Suzuki Dr 650 Rse

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kótkie pytanie dotyczące doboru stelażu i kufrów. Moze bedziecie w stanie mi pomóc. Od nowego sezonu rozpoczynam (po uprzednim zdaniu prawka) moja przygodę z motorami. Postawiłem na Suzuki DR 650 RSE. Mam nadzieję że to dobry wybór. Ale problem pojawia się następujący. Nie wiem skąd i jaki wytrzasnąc stelaż na kufry boczne i jakie kufry najlepiej kupić. Chodzi mi o jakies plastiki. Z góry dzieki za jakieś konstruktywne odpowiedzi.

Mam kótkie pytanie dotyczące doboru stelażu i kufrów. Moze bedziecie w stanie mi pomóc. Od nowego sezonu rozpoczynam (po uprzednim zdaniu prawka) moja przygodę z motorami. Postawiłem na Suzuki DR 650 RSE. Mam nadzieję że to dobry wybór. Ale problem pojawia się następujący. Nie wiem skąd i jaki wytrzasnąc stelaż na kufry boczne i jakie kufry najlepiej kupić. Chodzi mi o jakies plastiki. Z góry dzieki za jakieś konstruktywne odpowiedzi.

moze sam wykonasz stelaze... w sumie przy odrobinie wprawy i dostepie do spawarki nic trudnego.

• 3 tygodnie później...

czelem!

mialem podobny dylemat do podobnego moto (w sumie tez myslalem o rse na poczatku, ale postawilem na tenere xtz 660). Stelazy szukalem przez prawie rok, ale z marnym skutkiem. W koncu udalo mi sie znalezc FiveStars na allegro. zakup okazal sie trafny, stelaze doszly kurierem i daja rade. Z mocowaniem nie bylo problemu, chociaz musialem dokupic osobno sruby..

Do tego kupilem od znajomej uzywane alu-kuferki Touratechu, ktore byly moim marzeniem (ale wiadomo, ta cena). Za to na uzywki bylo mnie stac. Trzeba bylo dostosowac kufry, wiercac nowe otwory i dopasowac mocowania.

Wiem, piszesz o plastikach.. na forum z regul uslyszysz, ze ludzie ich nie polecaja z reguly na kiepsko trzymajace zapieca (nie wiema tego ze swojego doswiadcznia). Poza tym piszesz, ze to 1sze moto, po prawku, tak? (; wiec moze lepiej najpierw zainewstowac w dobre gmole, bo plastiki przy uderzeniu, ciezko powiedziec. Poza tym przy zakupie plastikow raczej musisz miec dedykowane stelaze.

Pozdrawiam!

ps. jak cos to zerknij: http://tenere.blox.pl/resource/zkuframi.jpg