shipp Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Witam, :buttrock: właśnie szukam dodatków do motocykla na własną ręke, w firmie nic, mam zamiar dopasować jakieś light-bary tylko mam problem z ustaleniem mocy prądnicy :banghead: nawet serwis tego nie wie, może ktoś się orientuje, bo nie chcę jej przeciążyć :banghead: i jeszcze jedno gdzie jest w tych motorkach przerywacz kierunkowskazów :)Przerywacze i przekaźniki najczęściej są pod siedzeniem blisko akumulatora. Jutro podeślę Ci schemat podłączenia lightbarów przez przekaźnik i bezpiecznik. Nie jest to wielka komplikacja i dasz radę. Z odpowiednim przekaźnikiem nie musisz matrwić się prądnicą, napewno pociągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto69 Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Przerywacze i przekaźniki najczęściej są pod siedzeniem blisko akumulatora. Jutro podeślę Ci schemat podłączenia lightbarów przez przekaźnik i bezpiecznik. Nie jest to wielka komplikacja i dasz radę. Z odpowiednim przekaźnikiem nie musisz matrwić się prądnicą, napewno pociągnie. Witam :cool: i dzięki przerywacz zlokalizowałem, teraz czekam na schemacik, bo szkoda by było przeciążyć prądniczkę gdy zamontuję light-bary :D . Teraz znowu zima czekam na wiosnę..3..2..1.. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Witam :icon_rolleyes: i dzięki przerywacz zlokalizowałem, teraz czekam na schemacik, bo szkoda by było przeciążyć prądniczkę gdy zamontuję light-bary :) . Teraz znowu zima czekam na wiosnę..3..2..1.. ;)Jak to czekasz? W niedzielę wysłałem na Twoją pocztę opis sposobu podłączenia lightbarów przez przekaźnik. Powinno być. Jeśli z jakiegoś powodu nie doszło, napisz to powtórzę. Żeby otworzyć plik, musisz mieć zainstalowany Acrobat Reader. Znajdziesz tam schemat podłączenia z opisem oraz wzorem, jak obliczyć obciążenia, żeby dobrać odpowiedni przekaźnik i bezpiecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto69 Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Witam :biggrin: , schemacik nie doszedł, poczekam. Możę przesadzam ale stwierdziłem mały luz na wahaczu tylnym w miejscu mocowania do ramy z prawej strony :icon_razz: . Co tam jest; z serwisówki wynika że śruba i jakieś tulejki?? nie ma łożysk? Chyba podjadę do serwisu :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzik82 Opublikowano 14 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Witam;) A jaki akumulator idzie do Kingway Challenger 200-8 ?12V to wiem a ile amper? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi