misspalma Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 Witam ostatnio zdejmowałem Airbox w mojej yamaszce i zainteresowały mnie 2 wężyki które są do niego dołączone, obydwa one prowadzą do silnika tzn. tak jakby do skrzyni biegów i zastanawiam sie poco te wężyki??? jak je zdiolem to bylo widać że nimi może dostawać się olej do airboxa ponieważ były w środku brudne od oleju. i moje pytanie poco takie polączenie jak to jest 4T i według mnie to chyba jest to zbędne by olej mógł byc zassysany przz gaźniki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) Te wężyki to odma, której zadaniem jest odpowietrzanie skrzyni. Tu nie chodzi o zasysanie oleju przez gaźniki Edytowane 9 Listopada 2006 przez krzysiek8104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misspalma Opublikowano 9 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 No może i tak ale jakos by mi sie nie wydawało bo gdyby to było odpowietrzenbie to raczej bylby to jeden wężyk a tam sa dwa takjakby tworzylo to jakis obieg?? i w airboxie znajduja ie małe ilości oleju więc nie wiem czemu ale olej sie tamtedy dostaje:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi