samson Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2003 One kartery maja identyczne... roznia sie tylko wnetrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2003 No to problem z głowy, kupić silnik MBXa, ten sprzedać(będziesz do tyłu max 200zł), albo władować do jakiejś motorynki(w tym wypadku można by całkiem nieźle poszaleć). Mogą być kłopoty z instalacją elektryczną(gdyby nie pasowały kostki) i nie wiadomo co z wydechem i gaźnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2003 tak więc ile możę kosztować silnik od mbx`a 80ccm ? (rocznik np 1989 - chyba młodszego nie ma :? ). :arrow: KATDo motorynki tego silnika nie włoże, ponieważ będą spore problemy z mocowaniem, z zamontowaniem chłodnicy(tak, żeby ona skutecznie chłodziła) oraz pasowało by dozownik założyć (ale to nie ejst wymagane). Również nie wiem, czy czegoś bym w silniku nie uszkodził (z elektryki) niezakładając akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Wystarczy umieć spawać, można z powodzeniem zastosować chłodnicę od ogrzewania wykręconą z jakiegoś wraku samochodu, pompka cieczy chłodzącej jest zintegrowana z blokiem silnika, o ile się nie myle w NSRce 50 nie ma zaworu wydechu, więc pozostaje tylko kwestia zapłonu; dozownik jest zupełnie zbędny(miesznka olej:bęzyna ok 1:50 - 1:100). Moja NSR 125 chodzi normalnie bez akumulatora(no prawie: zawór, którego u ciecie nie ma i pąpka oleju, której też nie będzie nie działa). W sumie można zrobić inaczej(lepiej na tym wyjdziesz): MB 80tke można uchodzić od 800zł(za tyle widziałem w ogłoszeniu), bez papierów nawet taniej. Przerzucił byś całe bebechy(silnik, gaźnik, wydech), można by opcjonalnie wymienić zestaw tłokowy - za porządny trzeba dać ze 200zł, ale jest naprawde warto. Stare graty wpakować do MB i z obrobiną szczęścia opchnąć frajerowi po poniesioonych kosztach(prędzej czy później wziął by ją ktoś z waszego komisu). Nie można powiedzieć żeby się nie opłacało :( . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2003 No niby tak, ale ja chce mieć motorower chłodzony cieczą :( (zawsze taki mieć chciałem :D )- w sumie jeśli mam pchać się w MB80 to wolałbym kupić najtańszy kit "tuningowy" + mniejszą zębatke na tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAT Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2003 To chyba lepiej się przemorduj ten sezon, a na nastepny pomyśl o czymś większym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Hehe myśle cały czas (po głowie krąży mi GS500, ale wszystko zależy od $ które zdobęde :-)Jeszcze się zorientuje czy wogle ktoś ze znajomych może mi taki silnik załatwić 9niemcy, szwajcaria . . .) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 14 Września 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2003 Czas odświeżyć stary wątek :)Moto prawie odblokowane (wydechu nie chce mi się "dokańcać" bo juz jest bardzo głośny) i teraz myśle nad tym jak zablokowac (ta, zablokować :) ) moduł zapłonowy, aby nie przekraczał tych 60km/h i aby moc spadła - prawdopodobnie mój brat i jego koledzy będą na moim zdawać karte motorowerową . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Sorki za OT ale moze ktos napisac tzn wymienic blokady NSR 50???? ja odblokowalem membranki- moto lepiej sie wkreca na obroty ale dalej 60 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi