bumet Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Kupujac moto z UK powinno sie wypelnic rubryke permanent export ktora angol wysyla do DVLA i spisac umowe najlepiej jedna po Angielsku a druga po Polsku, odejda koszty ewentualnego tlumaczenia, nie trzeba go rejestrowac na siebie i czekac na nowe V5 bo to tylko strata czasu. Na piewszym przegladzie trzeba powiedziec ze moto bylo sprowadzone z Niemiec wtedy nikt sie do lampy nie czepia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frato Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Kupiłem moto z Anglii sprowadzane przez komis.Miałem małą przygodę. Otóż okazało się że w ichnim dowodzie był błąd w nr ramy. Z urzędu komunikacji w P-niu odesłano mnie po nowy papier do Anglii. A już w innym urzędzie;) zarejestrowano bez problemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaJaN Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Kupiłem moto z Anglii sprowadzane przez komis.Miałem małą przygodę. Otóż okazało się że w ichnim dowodzie był błąd w nr ramy. Z urzędu komunikacji w P-niu odesłano mnie po nowy papier do Anglii. A już w innym urzędzie;) zarejestrowano bez problemu:) Miałem prawie identyczną sytuacje. Jednakże moto kupione od osoby prywatnej (sprowadzony anglik). Na papiery z UK czekałem ponad 6tyg !!! Mają pod tym względem tak samo poje*ane prawo jak my. Cytuj GPZ 500s => GSX-R 750 K2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Miałem prawie identyczną sytuacje. Jednakże moto kupione od osoby prywatnej (sprowadzony anglik). Na papiery z UK czekałem ponad 6tyg !!! Mają pod tym względem tak samo poje*ane prawo jak my. Eeeee nie jest tak źle, ogólnie do tego typu tematów podchodzą mocno na luzie :) Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Z urzędu komunikacji w P-niu odesłano mnie po nowy papier do Anglii. A już w innym urzędzie;) zarejestrowano bez problemu:) jakies to dla mnie dziwne, zmieniles meldunek czy zarejestrowales na slupa?!?! Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi