Skocz do zawartości

To sobie k..... polatałem .... ( 500 PLN + 10 pk )

gamber
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pełen profesjonalizm. Odstąpienie od czynności służbowych. Jakby ktoś Ci zrobił za jakieś 200 metrów rekontrolę to Ci profesjonalni policjanci tracą robotę i siedzi im na głowie prokurator.

Może po prostu uznali, że nie stanowię zagrożenia i wystarczy upomnienie.

Gdyby było jak piszesz to chyba by nie ryzykowali.

Pozdrawiam.

Może po prostu uznali, że nie stanowię zagrożenia i wystarczy upomnienie.

Gdyby było jak piszesz to chyba by nie ryzykowali.

Pozdrawiam.

Jednak wszystkiemu musi towarzyszyć zdrowy rozsądek - gdyby wszyscy Panowie Policjanci chcieli karać wszystkich kierowców w świetle litery prawa (nawet za te najlżejsze wykroczeni - typu zatrzymanie się w zatoce autobusowej na trasie gdzie autobus zatrzymuje się raz na dzień i właśnie odjechał.... :P) to byłaby masakra

O ile wimi wiadomo w /w sytuacji masz prawo sie zatrzymac aby ktos mogl wsiasc lub wysiasc z prowadzonego przez Ciebie pojazdu ( tak przynajmniej jest u nas, nie wiem . przyznaje sie, jak to wyglada w PL ).

Wydaje mi sie, ze policja ma dosyc roboty i nie wszystkie przewinienia karze nawet jak je widzi. Maja na pewno jakies tam wytyczne, mlodzi sa bardziej nadgorliwi, starsi maja lepsze podejscie, sa dni ze wstali lewa noga, itd.itp. To wszystko czyni nas ludzmi.

Co do tego przegladu technicznego to nie moge zaabrac glosu bo nie wiem. Gdybys nie mial C to na pewno nie pozwolono by Ci jechac dalej i byloby to sluszne.

:flesje: