pawela Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) wystawilem swojo moto na sprzedaz ale nie wiem jak bedzie z akcyza. pamietam ze jest taki przepis ze jak sie sprowadzi samochod czy motocykl, rejestruje sie i oplaca wartosc akcyzy od kwoty umowy. ale jak sie sprzeda w jakims czasie od zarejestrowania to oplaca sie druga akcyze od roznicy kwot (dlatego jak sie sprowadza na sprzedaz to jak sie w polsce sprzedaje to pisze sie 'nowa' umowe z poprzednim niemieckim wlascicielem). ja jak kupywalem moto napisalem umowe na 50eur i od tego zaplacilem akcyze w styczniu 2006. jest pazdziernik i czy teraz jak sprzedam moto to bede musial placic akcyze od roznicy?? jak dlugo obowiazuje mnie druga oplata?? Edytowane 15 Października 2006 przez pawela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 zapłaciłeś akcyze za moto ? a to ciekawe... pewnie 150 zł, jak wszyscy :banghead: jest takie coś że jeżeli sprzedasz pojazd przed okresem 6ciu miesiecy to musisz zaplacic podatek od wzbogacenia sie, chyba 2%(coś ale zawsze) nie wiem jak jest teraz ale uważam że nie bedziesz musiał płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi