N3stor Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 rzecz jest jeszcze do rozważenia, ale waham się co do planów wakacyjnych. obecnie rozważam dwie opcje - dookoła morza czarnego lub koleją transsyberyjską jak najdalej :-)sam jeszcze nie wiem na co się zdecyduję. za to w maju ruszam na bałkany zachodnie i to już jest raczej pewne.Osobiscie to rowniez mam w planach daleką Rosje, Mongolie i dalej ( w tym kolej transyberyjska) ale to w dalszej przyszlosci, narazie planuje nauczyć sie rosyjskiego w stopniu pozwalającym na swobodną komunikacje. (uczę sie dopiero od kilku miesiecy wiec jeszcze daleka droga przedemna).A tak z ciekawosci, bo ciagle piszesz w pierwszej osobie. Transsyberyską chcesz jechać z Zona czy z inna ekipa??? :icon_mrgreen: pozdrawiam W maju jest Zlot Jawy w Kazimierzu na ktorym sie pojawie i kto wie jak daleko mnie za ten Kazimierz wyniesie.....;P ps. A sobie wlasnie przypomnialem historie z dziecinstwa. Teraz juz sie tak nie porywam. Pamiętam jak w wieku 14 lat jechalem na simsonie ponad 800 km non stop (ponad 16 godzin) na Motoriade na drugim koncu polski, impreza, krotki sen i kolejne ... no wlasnie 650 km, az mi sie oko przymknelo w najmniej odpowiednim momencie ---> simson do kasacji.. ale puchar przywiozlem ;) a pamietam jak mi organizator zlotu mowil zebym sie wiecej przespal....;P ...madry Polak po szkodzie ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 a nie wiecie jak to jest na granicy gruzinsko - ruskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzulu Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 pffff przeczytałem sobie opis z jednej wyprawy dookoła morza czarnego i już wiem, że tam nie pojade... wszędzie tylko chcą w łape... dziady... a wrócić bez moto też nie jest za przyjemnie...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N3stor Opublikowano 20 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 pffff przeczytałem sobie opis z jednej wyprawy dookoła morza czarnego i już wiem, że tam nie pojade... wszędzie tylko chcą w łape... dziady... a wrócić bez moto też nie jest za przyjemnie...pozdrawiamz takim podejsciem to prawie nigdzie nie pojedziesz.. trzeba bylo wiecej relacji poczytac. z roku na rok jest coraz lepiej. ludzie bardzo mili. lapowek tez coraz mniej. zreszta czesto mozna sie bez lapowki obejsc jak jestes mocno uparty. a z motocyklem to juz przesadziles.. jak sie nie bedziesz zapuszczal gdzie nie trzeba to nic sie nie stanie. jak w duzych europejskich miastach znajdziesz sie w nieodpowiednim miejscu o nieodpowiednim czasie to tez wrocisz bez moto, albo nie wrocisz :icon_mrgreen: Tak samo z Iranem. Piekny kraj i w miare bezpieczny...tylko placi sie sporo za ogladanie zabytkow ;P a ze ktos sie pcha w rejony konfliktow, czy inne niepolecane, nawet w Iranie i pozniej z samochodu zostaje mu sito to niech to nie rzutuje na obraz calego kraju i jego mieszkancow. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi