Skocz do zawartości

Yamaha R1 2004r

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Drodzy koledzy, nic nie jest bardziej wartosciowe niz wasze doswiadczenia z motocyklem ktorym jestem zainteresowany.Dlatego do was to pytanie. Co z ta skrzynia? Poprawila sie w stosunku do starszych mogeli czy nie? I czy ciagle jest to slaba strona R1?

Wczesniej interesowalem sie cbr 954rr ale nie znalazlem takiej ktora by mi pasowala, wiec postanowilem poszukac R1 z 2004r. Biore pod uwage takze cbr 100rr i gsxr. Wszystko zalezy od tego ktory bedzie w lepszym stanie i z pewna przeszloscia.

Dziekuje za odpowiedz i POZDRAWIAM!

PS. jakie wdy wedlug was ma r1?

Sam jezdze poznym modelem 2004 i nie mam zadnych problemow ze skrzynia.Chodzi idealnie. Biegi wskakuja latwo i bez jakis zgrzytow a o wyskakiwaniu 2 nic mi nie wiadomo:) Jednym zdaniem: jak dbasz, tak masz. Bedziesz katowal moto to ci bedzie sie cos chrzanilo w kazdym modelu. Co do wad, nie zauwazylem jak narazie:) moze dlatego ze to pierwszy sezon na r1. Jedyna rzecz, ktora mnie denerwowala to przy jezdzie po nierownosciach dochodzi lekkie stukanie z przodu motu.To klocki hamulcowe i jest to rzecza normalna. Ogolnie mowi sie ze Yamahay "halasuja". Ja moto naprawde polecam

Uzytkuje taka Yamke w tym sezonie. Nie obchodze sie z nia delikatnie ( guma, stopale itd ) i powiem ze skrzynia chodzi idealnie. Nic sie nie dzieje a natrzaskalem juz 16tys km w tym sezonie. Ma juz prawie 28tys ogolnie zrobionych. Wszystko ok. Zadnych problemow. Jedyne co mi padlo to czujnik polozenia przepustnicy, ale podobno to standard w tym roczniku bo fabrycznie wkladali jakies niepelnowartosciowe.

Anyway od gumowania pekaja mocowania lamp i czacha w najwezszym miejscu. Ale to jest do zrobienia i nie przeszkadza bardzo.

Co do stukania z przodu to nie klocki a fabryczny amor skretu. Niedawno go zmienilem na Ohlinsa i przestalo stukac.

Edytowane przez Santiblue

Santiblue...u mnie amorek nie stuka.Stukaja klocki i wielu uzytkownikow r1 ci to powie z tego rocznika. Wystarczy leciutko nacisnac klamre hamulca przedniego i stukanie milknie.Klocki nie sa przymocowane "na stale" i stad ten stukot:)

A jesli chodzi o czujnik przepustnicy...czym sie objawia jego uszkodzenie?

A jesli chodzi o czujnik przepustnicy...czym sie objawia jego uszkodzenie?

problem dotyczy R1 i Fazera z 2004-2005 rocznika. objawia się niestabilnością pracy silnika na wolnych obrotach, tu masz wszystko -> http://www.r1-forum.com/bulletins/yamaha_tps_bulletin.pdf język znasz to się dokumasz :flesje:

pozdr

problem dotyczy R1 i Fazera z 2004-2005 rocznika. objawia się niestabilnością pracy silnika na wolnych obrotach, tu masz wszystko -> http://www.r1-forum.com/bulletins/yamaha_tps_bulletin.pdf język znasz to się dokumasz :flesje:

pozdr

Hej

Dzieki za linka.Kilka tyg temu mialem sytuacje, ze moto nie zareagowalo na odkrecenie manetki (przy 3500-4000rpm). Tak, jakby znajdowla sie w pozycji wyjsciowej, zero ciagu.Zaczalem myslec, ze to moze byc to ale po przeczytaniu zawartosci linka zwatpilem. Wie ktos co moglo byc przyczyna ww braku rakcji (zdarzylo mi sie to raz). A moze to jakis chohlik rzeczy martwej?

Pozrdo

chlopaki, wiecie co moglo spowodowac takie zachowanie moje moto?

Słyszałem taka opinię o poprzednich modelach. W tym modelu probelm został wyeliminowany.

Motor użykuję od tego sezonu. Póki co nabite mam 16 tys km i jedną z rzeczy jaka mi się przydażyła to linka sprzęgła która nie odbijała. Trochę regulacji, wd-40 i wszystko gra.

Problem nr.2 to przepalające się bezpieczniki oświetlenia. W ciągu dwóch dni padły dwa. Może to wina jakiegoś zwarcia w instalacji. Nie mam pojęcia. Do dzisiaj problem sie nie powtórzył.

Problem nr.3 to tylna opona;)

Niestety i mi pękła czacha, tuż pod lampą. No cóż, jazda na gumie ma swoje uroki:)

Pozdrawiam