foks Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Witam, mam pewien problem :buttrock: Sprzedalem motocykl, lecz robilem to przez posrednika :) Sprawa wyglada tak, ze kupilem nowy motocykl od "posrednika", zostawilem stary w rozliczeniu, umowe podpisalem nie widziac sie z kupcem :biggrin:Co mam robic dalej? Udaje sie do WK by pokazac umowe? Co musze zrobic? Wyrejestrowac czy jak to sie nazywa? Ile mam na to czasu?No i co z OC... Ja nie rozmawialem z kupujacym wiec nie poruszalem sprawy oc :biggrin: Jesli dalem dowod rejestracyjny z kwitem OC to znaczy, ze on sobie je przepisze? Czy ja dalej moge isc do ubezpieczalni i wypowiedziec umowe? Czy nowy nabywca zostanie o tym w jakis sposob poinformowany? Co robic? Pomocy... Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 1. Idziesz z umowa kupna-sprzedazy do Wydzialu Komunikacji i zglaszasz sprzedaz pojazdu. WK stawia Ci odpowiednia pieczatke na umowie.2. Z podbita umowa idziesz do ubezpieczyciela i zglaszasz fakt sprzedazy pojazdu. Oba punkty trzeba koniecznie zalatwic - jesli nie zglosisz sprzedazy u ubezpieczyciela OC automatycznie przedluzy sie na kolejny rok, a Ciebie beda scigac o zaplate skladki. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falko Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Najpierw powinieneś ,, zgłosić sprzedaż " w Wydziale Komunikacji, potem to samo w firmie ubezpieczeniowej. Do tego potrzebujesz tylko umowę kupna sprzedaży i twój dowód osobisty. OC zawsze dajemy kupującemu . Chyba mamy na to 30 dni , ale nie jestem pewien.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi