vader Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Proszę o pomoc w ustaleniu RALowskiego koloru siwych/szarych boków baku SHL M-11 (64r.) Podajcie mi zbliżony RALowski symbol szarego odcienia.Z góry dzięki za pomocErwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poll Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Witam ja tez odrestaurowałem swoja shl m11 z 63 roku i zrobiłem tak poprostu wziałem bak pod pachę i do lakiernika.A że miałem jeszcze oryginalny lakier(w sumie jego resztki)to mi lakiernik bez problemu dobrał.Tak tez tobie proponuje zrobić bo to bedzie najlepsze rozwiazanie.Czyba że niemasz juz oryginalnego koloru to bedzie problem.Jesli dobrze pamietam to miałem na puszce napisane FORD STRATOSILVER jesli cos Ci to pomoże .Życzę udanej restauracji zabytka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 11 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Widzisz, poprzedni właściciel strzelił na baku krwisto czerwony kolorek i nawet po obiciu tej farby nie widać orginalnego siwego kolorku boków. Stąd moja prośba na forum o pomoc w ustaleniu RALuowskiego kolorku, bo w palecie kolorów jest kilkanaście odcieni szarych i siwych kolorków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poll Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Jeszcze koloru siwego tak jak bak malowana była półka górna i osłona łańcucha więc może te częsći masz jeszcze w oryginale..Albo sobie w necie poszukaj takich shl gdzie bedzie dobrze powiekszone zdjęcie samego baku i na chybił trafił cos dobierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi