Kwiatek Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Witam. Mam taki problem ze sprzęgłem: po remoncie i tuningu silnika na 70 ccm wlozylem stare tarcze sprzegla (trzymaly wymiary i nie byly spalone, wlalem nowy olej (motocyklowy)) jak docieralem sprzeta to wszystko bylo okey, ale po dotarciu, jak zaczalem sie troche bardziej znecac nad sprzetem to jest takie dziwne zjawisko: np 3 bieg zapiety, okolo 40 km/h (mniej wiecej 4k rpm) gaz do oporu i silnik wchodzi na wysokie obroty, po chwili obroty spadaja i moto przyspiesza (gazu nie ujmuje). Problem jest ogolnie taki ze pod obciazeniem sprzeglo sie zaczyna slizgac zeby po chwili "zlapac" i przekazywac moc bez problemu. Co zrobic? Gestszy/rzadszy olej? Nowe tarcze? Twarsze sprezyny? Jakies inne pomysly? Silnik to Minarelli AM5PS: Luz na klamce sprzegla jest :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 ja proponowałbym twardsze sprezyny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi