Skocz do zawartości

Wymiana tarcz zegarow w GSX 600 F

Rekomendowane odpowiedzi

Biegajac po necie napotkalem cos takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=131171566 co na to powiecie ?? Moze ktos mi udzieli rady jak samemu wymienic te tarcze jak sie do tego zabrac i z ktorej strony

Jak macie to podklejcie jeszcze jakas serwisowke

Szukam czescie do GSX jak cos to pisac takiech jak kierunki obudowa zegarow pokretlo od kasowania licznika

Edytowane przez orzech

Powiem Ci tak: białe zegary to rzecz gustu. Jednym się podoba innym nie ale nie o tym chciałem pisać.

Chodzi mi o podświetlanie. Widziałem kilka moto z wymienionymi tarczami i podświetleniem zarazem. W jednym przypadku był to kolor niebieski w drugim czerwony. Dla mnie tandeta ale o gustach się nie dyskutuje. Problem się pojawił w nocy, kiedy to na dworze jest ciemno a tuningowe podświetlanie odbija się o białe tarcze i strasznie oślepia.

Nie wiem jak z tym oślepianiem będzie przy standardowym oświetleniu zegarów, wiec sprawdź to przed zakupem.

PS

Mój znajomy sam sobie wydrukował tarcze zegarów, troszkę zabawy i zaoszczędzisz 40 zl.

Pozdrawiam nehu

Drukowanie samemu tarcz to jedna wielka pomylka. W domowych warunkach tusz z drukarki (lub wydruk laserowy) wyblednie od slonca i warunkow atmosferycznych w ciagu miesiaca. Nie mowiac juz o tym, ze druk musi byc na plastiku - wszelkie papierowe podklady blyskawicznie pokreca sie od wilgoci i temperatury podswietlenia zegarow.

Wymiana jest prosta: wyciagasz liczniki i przy pomocy cienkiego srubokreta odginasz blaszki gornego wieczka (tego, ktory trzyma szybke zegara). Po odgieciu zdejmujesz wieczko wraz z szybka i masz dostep do tarczy. W niektorych przypadkach duzo trudniej zdejmuje sie wskazowke. Ja uparta wskazowke zdejmuje za pomoca widelca - zasada dzwigni + rownomierny uchwyt wskazowki zalatwia sprawe bez ryzyka jej uszkodzenia.

PS> tez sie zastanawiam nad bialymi tarczami, ale mam takie same obawy jak NEH odnosnie oswietlenia. Co prawda na Allegro mozna teraz dostac kolorowe zarowki-diody (chyba jest tam model T5??), ale diabli wiedza jak to bedzie wygladalo przy calkowitej ciemnosci.

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]