Adbin Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Witam Zasanawia mnie mysl jak w temacie. W samochodzie zakładałem alarm bo zależało mi na centralnym otwieranym z pilota.A cena takiej instalacji z alarmem nie znacznie była wyzsza. Obecnie szukam za i przeciw do montażu alarmu w motocyklu. Czy da mi jakis bezpieczeństwo?Czy jest to zbedny zabieg i strace tylko swój czas. Jednego jestem pewny bede mógł odganiać dzieciaki bawiace sie na nim :icon_twisted: ale czy napewno? <dzieciaki są straszne :icon_exclaim: > PozdrawiamAdbin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek-b12 Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 na pewno nie zagwarantuje Ci skutecznej ochrony prze kradzieza... ale.. nie ulatwi zycia zlodziejowi.. a czasami nawet kilka sekund sie liczy... no i pierwszy lepszy zulek ci na nim nie odjedzie...co do dzieciakow... jak zalozysz sobie zabawke z glosowymi komendami typu "odejdz od pojazdu"... to na 99% osiedlowe dzieciaki rozladuja ci akumulator majac zabawe ze maszyna do nich gada ;pniektore alarmy oferuja jakies odpalanie z pilota czy inne cuda na kiju... ale to juz tylko kwestia gustu czy chcesz to miec czy nie...polecam alarmy oparte na koderach/dekoderac z serii HCS30x/200x /50x ps.alarm to alarm.. jka chcesz urzadzenie antykradziezowe to najlepsze sa jakies rozwiazania niestandardowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) niektore alarmy oferuja jakies odpalanie z pilota czy inne cuda na kiju... ale to juz tylko kwestia gustu czy chcesz to miec czy nie... jeżeli alarm ma odpalanie z pilota (co jest kompletnym bajerem - była o tym dyskusja na forum :icon_twisted: ) to ma też gaszenie z pilota i tu jest właśnie ważny zasięg - jeśli ktoś zrzuci Cię na światłach z moto to masz tyle a tyle metrów żeby wyłączyć silnik kolesiowi - oczywiście do niczego nam się ta funkcja nie przyda jeżeli pilota od alarmu przyczepimy sobie jako breloczek :icon_exclaim: Edytowane 29 Września 2006 przez Kilvov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 chcialbym, bardzo przestrzec przed kupowaniem alarmu z zapalaniem na pilota firmy SNOB !poporstu idotyczne rozwiazanie zapalania moto (wiecej szkody jak pozytku)Dla chcacych taki bajer , wydajcie pare stowek i kupcie cos pożądnego życie jest tylko jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Zdalne odpalanie to kwestia wlasnych przemyslen. Ja mam w alarmie taka funkcje, ale celowo jej nie podlaczylem. Krotko mowiac podlaczylem wszystko, oprocz kabla do rozrusznika. "Zdalne uruchomienie" powoduje wiec u mnie jedynie wlaczenie oswietlenia (podanie napiecia na stacyjke) - a to juz ciekawy bajer nocna pora, gdy czlowiek usiluje dokladnie zlokalizowac moto lub stacyjke. Z alarmow najbardziej polecam te, ktore posiadaja funkcje powiadomienia na pilota. Okolo 200 metrow zasiegu powiadomienia zazwyczaj wystarczy, aby siedzac w domu czy w knajpie nie martwic sie czy uslysze sygnal alarmowy. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) chcialbym, bardzo przestrzec przed kupowaniem alarmu z zapalaniem na pilota firmy SNOB !poporstu idotyczne rozwiazanie zapalania moto (wiecej szkody jak pozytku)Dla chcacych taki bajer , wydajcie pare stowek i kupcie cos pożądnego życie jest tylko jedno a możesz rozwinąć dlaczego :icon_exclaim: -pytam na serio... pees. z tego co wiem Lukasz-aprilia testował alarmy tej firmy i nie było jakiś negatywnych spostrzeżeń :icon_twisted: a cenowo to ciekawa propozycja... Edytowane 29 Września 2006 przez TUREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 moja siostra w skuterze ma alarm z funkcją odpalania na pilota i tylko z powodu na to odpalanie musiałem jej odpiąć alarm, ponieważ 2 razy jak była w szkole zapaliła przez przypadek skuter. Klucze nosi w kieszeni i jej się poprostu guzik 2razy nacisnął i skuter odpalił, dobrze że była założona blokada bo kto wie jakby się to skończyło. Jakie było jej zdziwienie kiedy przyszła na parking a tam moto zapalone stało, poprostu szok. Dlatego także jestem za niepodłączaniem zdalnego odpalania, i też planuje zakup alarmu z powiadomieniem ale to dopiero jak kupie swój motor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Alarm ok ale bez żadnych bajerów :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi