Diabeł Piszczałka Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Shoei. Cytuj Dlaczego na świecie żył i czego chciał, dokąd dążył, komu służył - sam nie wiedział. Służył stepom, wichrom, wojnie, miłości i własnej fantazji. Primum non nocere. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reyah Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 A dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Ja bym też obstawiał Shoei. Powinien być bardziej komfortowy w jeździe (cichszy). Szczękowca jest sens kupować jeśli zakładasz, że często będziesz musiała zatrzymywać, zdejmować kask itp.. Wtedy dla osób hmmm "leniwych" ułatwieniem jest podnoszenie szczęki. Może nie tylko leniwych, ale po prostu dla tych którzy mają częstą potrzebę zdejmowania kasku, albo mieliby gdyby nie unoszona szczęka. Jeśli natomiast zamierzasz latać poza miastem, to umówmy się że tak czy inaczej robi się postoje co 100-200km i te postoje trwają zazwyczaj dłuższą chwilę. Jeśli trwają dłuższą chwilę, to większość która ma szczękowce (przynajmniej z moich znajomych) i tak je ściąga a nie tylko podnosi szczękę, bo dyńka musi odpocząć. Natomiast argument, że GS500 nie będzie rozwijał zawrotnych prędkości do mnie nie przemawia. Może być tak, ze za rok będziesz chciała zmienić sprzęt na szybszy, mocniejszy i co wtedy? Nowy kask? :) Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reyah Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 chyba skończy się na jeździe w durszlaku... mój shoei zaginął w akcji... co za porażka mieć małą głowę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Moze masz WIELKIE serce :) Wysłane z ElDżi Optimus Dżi :) Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reyah Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 serce mam jeszcze mniejsze ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derbixxx Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 http://www.lubie-motocykle.pl/kask-motocyklowy-shoei-xr-1100-transmiss-czarno-antracytowy-dekorowany,p,61717 XR-1100 za 1481 zł Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Cytuj www.bikepics.com/members/filipski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzewo Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Z mojej praktyki - przesiadłem się po kilku latach ze Szczękowca na integrala. Integral mimo że nosze okulary sprawuje się o wiele lepiej - każde 100g mniej w kasku bardzo mocno przekłada się na komfort jazdy i brak bólu w szyi przy dużych prędkościach. Wyciszenie o niebo lepsze, choć to nie reguła - to zależy od kasku, kształtu głowy itd. Nie wróciłbym do integrala, no chyba że ważyłby 1,4 kg - wtedy jest jakiś sens, w innym wypadku nie polecam. Cytuj www.moto-opinie.info - Opinie o produktach motocyklowych w jednym miejscuSklep motocyklowy Moto Opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Drzewo - prawda. Te dwa kaski akurat podobnie ważą, natomiast atut głośności zwłaszcza w długich trasach jest niepodważalny. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Shoei , jak zmieniłem to odczułem co to komfort ;) ( Neotec) Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reyah Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Dzieki chłopaki, decyzja chyba zapadła - SHOEI :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raciaty Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Dobry wybór i jak już zanabędziesz owy garnek poproszę o fotkę, taką z sercem :biggrin: zobaczymy może wcale nie jest takie małe :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi