Skocz do zawartości

motocykl- tylko ktory ?

kaa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wielkie dzieki za opowiedzi :) teraz przynajmniej bede miala jakiekolwiek rozeznanie. Zostalo mi tylko najtrudniejsze, czyli zebrac reszte brakujacej kasy. Mam jeszcze pytanie: czy lepiej sprezyc sie teraz i kupic motor na zime i przegarazowac go, czy sobie na razie odpuscic i zaczac sie rozgladac kolo marca/kwietnia ? Bo w sumie z polska pogoda jak jest tak jest, majac koniec wrzesnia za pasem watpie, zebym sie najezdzila nim spadnie snieg :icon_rolleyes:

Kaa, marzec/kwiecień to nieco późno, ale w sumie warto poczekać. Obserwuj ogłoszenia, czasem trafia się okazja. Bylebyś na wiosnę mogła już jeździć. Ceny na zimę nie spadają aż tak znacznie, więc czekając nie stracisz ani nie zyskasz. A czasem warto się nawet zapożyczyć i kupić coś dobrym stanie niż zaoszczędzić przy zakupi a potem kasę w zębach mechanikom nosić. pozdrawiam

Wielkie dzieki za opowiedzi :) teraz przynajmniej bede miala jakiekolwiek rozeznanie. Zostalo mi tylko najtrudniejsze, czyli zebrac reszte brakujacej kasy. Mam jeszcze pytanie: czy lepiej sprezyc sie teraz i kupic motor na zime i przegarazowac go, czy sobie na razie odpuscic i zaczac sie rozgladac kolo marca/kwietnia ? Bo w sumie z polska pogoda jak jest tak jest, majac koniec wrzesnia za pasem watpie, zebym sie najezdzila nim spadnie snieg :icon_rolleyes:

Ale jesienią bardziej można przebierać w ofertach i wybrać coś pod siebie, a w zimie poubierać brykę pod własne potrzeby. Wiosną zaczyna się już nerwówka, słonko przygrzewa, chce się jeździć, oferty już trochę przebrane, łatwiej się w minę wpakować przez to.

Ale jesienią bardziej można przebierać w ofertach i wybrać coś pod siebie, a w zimie poubierać brykę pod własne potrzeby. Wiosną zaczyna się już nerwówka, słonko przygrzewa, chce się jeździć, oferty już trochę przebrane, łatwiej się w minę wpakować przez to.

A to fakt, Dymsha, nie pomyślałem o tym. Rzeczywiście, wiosną ofert są nieco jak towar w hipermarketowym koszu promocji...choć z Virago 535 nie powinno być problemów.

• 4 tygodnie później...

Witam,

Ja tam nie wiem ale po latach przerwy kupiłem virago 750 i uważam, że to jest to na czym powinno sie smigać. Potem tylko 1100 i więcej. Nie mam problemów z wyprzedzaniem moto jest bardzo elastyczne i przyspiesza od samego dołu. Pozycja jest bardzo wygodna zwłaszcza jak masz spacerówki.

Wał bezobsługowy, niezawodność, niezły kop i frajda z jazdy daje to co moto powinno dostarczać.

Oczywiście to są moje osobiste odczucia i nie sugeruj się nimi, aczkolwiek wiedz że nie zamienię tego sprzęta na inny na pewno przez jakis czas.

pozdrawiam,

P

Ja uczylem sie jeździć na kursach na SR250... i postanowiłem że pierwsze moto to będzie Intruder VS800.

Waże 65kg i powoli sobie pyrkam i myśle sobie tak, tym pyrkać kilka sezonów zanim zmienie na cos innego- jak zmienie:)