cwiekq Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Witam, jestem posiadaczem Hondy mtx125r interesuje mnie czy ten motocykl ma jakiekolwiek blokady mocy??? Czekam na odzew,pozdrawiam Cwiekq. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Hej! kolejny moto maniak z sochaczewa :buttrock: może jakaś wspólna jazda?? mam mniejszego brata mtx:D ile ci leci ?? do ilu sie wkręca?? to są podstawowe pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwiekq Opublikowano 22 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Hej, wkręca mi sie do 8,5 tyś. a leci do 100, bo załozyłem zębatkę na tył większa o 4 zęby.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Ma blokady w ukladzie wydechowym np w dyfuzorze a najwieksza wada jest tlumik ktory tez bardzo hamuje moc :buttrock: ja w sowim mtxie wybebeszylem dyfuzor i odrazu zauwazylem poprawe osiagow pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Tylko, że jak wybebeszysz dyfuzor to moto będzie jechało tylko na max obrotach... no jak 100 na zębatkach na przyspieszenie to chyba ok ?? jak chcesz to mam u siebie przelotowy wydech, więc możesz przymierzyć i porównać :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 No bedzie jechalo tylko na max obortach ale zato jest duzy przyrost mocy na tych max obrotach mi to nie przeszkadza bo i tak lubie przycisnac od czasu do czasu :buttrock: a niskie obroty nie sa az takie zle i odrazu mowie ze nie mam przelotowego tlumika a u Ciebie DziDzi dodal tlumik troche mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 no jak na 50 to dodal :D wywalilem to co sie dalo bez ciecia wydechy, jeszcze musze wywalic 1 przegrode bo siedzi :buttrock: jezu jak babcie na przystankach sie boja, a ludzie sie pytaja czy to 50 cc :) no i nowej sendzie dokopuje bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Heh no to dobrze ja tez bede miec przelotowy dawno juz zamowilem ale jeszcze go nie ma ciekawe czy u mnie tez doda mocy tak jak dyfuzor :buttrock: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 sam wydech doda pewnie malo... u mnie po sciagnieciu samego tlumika moto bylo tak dzikie ze ciezko bylo je opanowac :buttrock: ale chodzilo niemilosiernie glosno :) w poniedzialek namowie kumpli to pokrecimy filmiki z miasta jak latamy :D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Ja tam nie mam prawka wiec w miescie nie jezdze :) ja juz to w terenie jakies lasy tory :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwiekq Opublikowano 23 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Witam to bede musiał powalczyc najpierw z wydechem a dopiero dalej bede kombinował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Pokombinuj najpierw z wydechem odrazu mowie ze wybebeszenie dyfuzora dodaje wiele mocy ale tylko na wysokich obrotach polecam ta przerobke a z wydechem to sie dzidziego pytaj on wie cos na ten tematPozdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Nie pytaj tylko jak chcesz to w poniedziałek możemy sie gdzieś zgadać na mieście i Ci pokaże gdzie dokładnie siedzą blokady, jak coś możemy sie zamienić wydechami na chwile żeby zobaczyć czy coś da :)) :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwiekq Opublikowano 23 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Dzieki wielkie za interwencje :buttrock: Dzidzi....gg cos mi szwankuje i nie mogę się z Toba skontaktować...słuchaj jeśli pasuje Ci w poniedziałek o 14 to jestesmy umówieni - na torzemotocrossu.Daj znać czy Ci pasuje.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speenach Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 JESTEM ZDESPEROWANY I SILNIE POTRZEBUJE POMOCY !!!! Otóż posiadam Hondę MTX 125 z 86 roku, jednak kupiłem ją bez cylindra, Cylinderek już zdobyłem ale pozostał wiekszy problem. Ten model ma przepustnicę wydechową w cylindrze otwieraną przy odpowiednich obrotach. Wygląda to mniej wiecej w ten sposób, że z cylindra wychodzi cięgnomogące poruszać sie na zewnątrz i w głąb cylindra (prawo i lewo w poziomie gdy patrzymy w odniesieniu do motoru) a z prawego karteru wystaje cos w rodzaju sterujacego tym cięgnem popychacza wciskającego je lub wyciągającego. Wszystko było by pięknie gdybym posiadał to co łączy ten popychacz z tym cięgnem. Dodam jeszcze że na cięgnie jest cieniutki gwint na który musi być nakręcony brakujący mi element, i ten element łączyć sie powinien z tym popychaczem w silniku. Gdy oglądałem zdjęcia element ten razem z ciegnem i popychaczem zakryte są gumowym czymś, po prawej stronie cylindra. Kogoś kto posiada części do tego motorku uprzejmie prosze o odezwanie sie do mnie, chętnie je odkupię, a jeżeli nawet nie chcesz tego sprzedać to wdzięczny byłbym za szczegółowe zdjęcie tych elementów najlepiej z kilku stron. Wtedy mógłbym to dorobić, mój ojciec ma warsztat ślusarski :D. Z góry dziękuję wszystkim i oczekuję odpowiedzi.Mój mail: [email protected] lub gadu gadu 2448347 Jeżeli ktoś zdecydowałby sie wysłać mi zdjęcia prosiłbym o zdjęcie tej okrywającej element gumy, i w miarę możliwości dość szczegółowe fotki najlepiej z kilku stron. Przepraszam za tak duże wymagania ale każdy kto kiedykolwiek przerabiał coś w motorku wie jak trudno jest dopasować część tak by wszystko grało.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi