bc30se Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Dopytam się, było kupione za tanią kasę identyczne tylko toczony był rowek pod pierścień ustalający. Cena chyba coś ok 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 (edytowane) to tanio w serwisie zawołali koło 500 zł a ebayu włoskim znalazłem za koło 80 euro a wymieniałeś może łańcuch balansowy? jak tak to na jaki bo w serwisie też dużo wołają Edytowane 29 Czerwca 2015 przez erykkyre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 a swistak siedzi i zawija ... p.s znam budowe tego silnika , bo go rozbieralem w drobny mak .. jestem naprawdę zaskoczony (po uprzednim posiadaniu DR) jaki ten motocykl jest przemyślany, prosty... a przede wszystkim TRWAŁY!!! Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bc30se Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Rychu ja też go rozbierałem, może Twój motocykl miał stuknięte 200 tysia i się po prostu zaczął łamać, przecież jakbym nie robił tego trupa po 96 tys nawiniętych to bym sobie nie pozwolil gadać głupot. Ja nie jestem z SuzukiDR, że jak powiesz że motocykl jest bee to Ci dadzą banana... jakby sprzęt był d** to bym napisał, że d*** a w swoim życiu tego też sporo przerobiłem. Po tych 100tys sprzęt bardziej niż się trzyma kupy i dalej będzie jeździł... nie ma o co się kłócić, ty będziesz zawijał świstaka, a my będziemy jeździć i lać na taką gadkę. Jak zrobimy kolejne 50 tys to zgłosić się? Łańcuch balansowy był wymieniany na razie na taki z allegro za 100 zł.. wiem że to szajs, ale po takiej naprawie jaką zorbiliśmy nie chcieliśmy ładować kasy w oryginała. Jak nam się skończy to jesteśmy gotowi zamówić oryginalny, oby nasze naprawy z zębatką wytrzymały próbny przebieg tego łańcucha z allegro... Edytowane 30 Czerwca 2015 przez bc30se Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 ja też kupiłem na allegro i też będę chciał wymienić na oryginał w sumie mam dwa silniki i jeden chce zrobić tak jak bóg przykazał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) witajcie mam pytanie w sprawie rozrządu a pisze tutaj bo nie chce zakładać nowego tematu.z jakiego powodu mógł się przestawić rozrząd ? łańcuszek dobrze jest naciągnięty napinacz jest w połowie, klin na magnecie raczej bym wykluczył bo rozrząd był ustawiany 300 km temu a zaglądnąłem na rozrząd bo kawa nie wkręca się do końca tylko do 8500 tyś a podczas jazdy czasami ma dziurę w mocy.przerwy są prawidłowe, a co do świecy ma kolor kawy z mlekiem ale trochę ciemniejszej. filtr czyszczony co jazdę ustawiłem rozrząd i jest git ale nadal nie mam pojęcia jak jak się sam przestawił ? Edytowane 6 Lipca 2015 przez erykkyre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bc30se Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 przestawił się sam bo wyrabia się mechanizm napinacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erykkyre Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 archeolog :biggrin:tam napinacz jest prosty ja budowa cepa i jak jest sprężyna dobra to nic się samo nie przestawi, po prostu ja dałem d*py i ja źle ustawiłem o jeden ząbek :banghead: i taki był efekt tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi