Skocz do zawartości

Yamaha tzr 125?? opłaca sie??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam all..

Mam pytanie otoż ostatnio nachodzi mnie na jakąs 125..

Oglądalem yamahe tzr 125 97r przebieg 48tys. za 3300zl. stan wizualny zadbana nawet,silnik nawet chodzi ale nie za ladnie..

i pytanko do was czy oplaca mi sie to brać??

Jak chodzą silniki w tych yamahach??co najczęsciej sie psuje ?? i najważniejsze co sprawdzac przy kupnie w tych tzr'kach??

(prosze o nie pisanie takich rzeczy np.jak czy nie jest krzywa czy,czy nie robi 2óch śladów i czy nie jest rama peknięta ) tylko bardziej konkretniejsze rzeczy :buttrock: ..

z góry dziex za odpowiedźi

pozdroo...

Powiem szczeże że cena 3300 za 97r to jest nawet troche podejżanie niska co do sprawdzenia to wzasadzie jak to w 2T. Na temat silnika ogrom informacji dostraczy ci zmieżenie kompresji niejest to skomlikowane nawet sam dasz sobie rade pożyczajać odpowiedzni sprzęt. Oczywiscie warto wziaść z sobom mechanika chośby samochodowego 2T to nieskomplikowany sprzęt i co nieco ci nawet machanik samochodowy powie ideałem był by ktos kto się takimi motorami zajmuje. Kilka rad co sprawdzać sprawdz jaki dym sie wydobywa jeżeli na źimnym silnku biał ok to najprawdopodbniej pra wodna z układu wydechowego po rozgżaniu oczywiście musi przestać wtedy ok. Jezeli dym jest niebieskawy to znaczy ze do układu dostaje się olej co już niejest ok. Ogulnie zecz biorąc na kipskim oleju 2T cały czas dymi nawet na dobrym minimalnie ale to niepowinno być zbytnio zauwązlne wtedy ok. Ważna zecz to do jakich obrotów sie wkreca czy niepzeerywa na żadnym biegu i taki tam to wyjdzie jak sie pzrejedzisz i go solidnie przegonisz jak sam niemozesz to proponuje kogoś kto da rade. Warto sparwdzić zawieszenie tutej to jak w każdym motocyklu na forum napewno znajdziesz info. Przebieg jest duży winc remont był robiony na 1000% (zmiana cylindra wału tłoka i takichtam zeczy) tutaj ważna zecz musisz się upewnic czy nieby tam day tłok żeliwny bez wstawiania tuleji prosta na nikasil co sie zdaża jak ludzie robią remont niskim kosztem by moto sprzedać. Jeżeli tak to niewarto bo zanidługo będzie cię czekać remont zmiana tłoka i połoznie nikasilu najtańsz opcja około 1300zł + robocizna. Pamientaj ze te silniki toznaczy 2T bez zmiany tłoka wytrzymują koło 20tyś niekatowane wienc jeżlei ma już przejechane coś koło tego to powoli będzie sie kończył. No i o takich zeczach jak sprawdzic czy rama prosta to wiadmo najprostrzy sposub to przy około 80-100h pusćić kierownice jak moto się w żadna strone niewychyla to jest ok sparwdz też główke ramy i spawy na ramie. warto też zdiąć owiewki i zobaczyc na czym był silnik skłądany jak na silikonie to uważaj ja kupiłem igiełke pzrzejechane 1000km na nowych czesicach słakadny na silikonie chodizł pienki jedna wada źle uszceliniony dostała sie woda i sie zatarł oprucz tego wogule muj przypadke był o tyle dizwny zę skąłdał to koleś sam z ojcem obaj niby mechanicy mechanik który poprwiał ponich robote załamywał rence poprostu tragedi włą bym niedokrencony ogulnie sporo kombinacji niekupuj moto robionego przez domowych fakchowcuw jak sie na to naciołem nieby igiełka a jednak złom. Troche się rozpisałem mam nadzije ze moje rady ci pomogą.

Pozdro Arek

Ok dziex arek za odpowiedź

Yamaha jest sprowadzona z szwajcari prawdopodobnie... wiec niewiem jak tam jeżdza motorami,czy szanuja czy jak? Jeszcze na niej nie jeździlem więc musze sie nią przejechac i zobaczyc jak to chodzi..

jak cos to piszcie co jeszcze..

dziex z gory..

pozdro

kts00