Skocz do zawarto艣ci

Studzienka wody miejskiej, 25 od domu i zwirek...

GRALNIA
 Udost臋pnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

pisze to ku przestrodze wszystkich smialkow, ktorzy jezdza w nocy po drogach ktore nie sa asfaltowe a na przyklad zwirowe, utwardzone. Wczoraj wieczor, pogoda super, tylko grzac silnik i w droge. Tak i tym razem bylo tyle ze po osiagnieciu 70 km/h i przed wyjazdem mojej ulicy podporzadkowanej moim oczom ukazala sie glowka od studzienki wody miejskiej 1,5m na przeciwko od mojego przedniego kola. Moja R6 zglupiala, chyba odbila sie na chwile w powietrze, ladujac wpoprzek. Dopiero kontra kierownicy w druga strone spowodowala ze moje cialo wystrzelilo w prawa strone i moto polecialo w lewo. Na szczescie prawa reka nie dodala gazu i moto przezlizgnelo sie tylko 2-4m po zwirku ;-(( wyobrazcie sobie jak wyglada teraz owiewka prawa ;-(( dekielek do wymiany tylko co zrobic z owiewka: malowac? szpachla? wymiana?, straty moralne i zdrowotne: kolano prawej nogi przyjelo impet ciala ladujacego na podlozu i jego p臋d ca艂kowity kumulujac je na opuchliznie wokul i pod rzepka, ledwo chodze, noga w kostce chyba skrecona.

Moje pytanie: moto odrazu poderwalem do pionu ale nie odpalilo tzn rozrusznik probowal ale nic z tego. Pomyslalem ze zala艂 sie i sprobowalem dzis rano - po 2 probie cos strzeli艂o jak naciskalem rozrusznik, ponowna proba uzycia rozrusznika nie powiodla sie nawet, moto nie zareagowal. POMOZCIE !!! Co sie moglo stac, co mam robic ?! I gdzie w okolicach Wawy naprawic/polakierowac te uwiewki? Pozdrawiam i dzieki za pomoc z gory.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

np. w R1 kumpla ostatnio na pasie po wywrotce trzeba by艂o wykr臋ci膰 艣wiece i pokr臋ci膰 rozrusznikim, 偶eby silnik wyplu艂 olej kt贸ry dosta艂 si臋 do cylindr贸w (tylko ta R1 sta艂a troch臋 do g贸ry ko艂ami :crossy: ) ale przy normalnym 艣lizgu raczej nie powinno by膰 a偶 tak "藕le" :)

pees. i je偶eli tak si臋 sta艂o jak m贸wie to raczej nie pr贸buj odpala膰 na pych bo mo偶e si臋 to 藕le sko艅czy膰 dla silnika.....

Odno艣nik do komentarza

yamaha powinna robic instrumenty muzyczne.. bo to najlepiej im wychodzi :)

no to zes dal teraz bobu, niech jeszcze tylko kilka Yamek przeczyta tego posta.

Szkoda ze nikt nie mial jeszcze takiego samego problemu z rozrusznikiem... pozdr

Odno艣nik do komentarza

Szkoda ze nikt nie mial jeszcze takiego samego problemu z rozrusznikiem... pozdr

:) przecie偶 Ci napisa艂em...(偶e kumpel w R1 tak mia艂)... zaraz po postawieniu jej na ko艂a moto delikatnie zakr臋ci艂o rozrusznikiem a p贸藕niej by艂o metaliczne pier.... i koniec tzn. po naci艣ni臋ciu rozrusznika nic si臋 nie dzia艂o ale z olejem w cylindrach to raczej nie mia艂o prawa....

Edytowane przez TUREK
Odno艣nik do komentarza

Dowcip bardzo mierny. Kompleksiki kolego, kompleksiki spokoju nie daj膮.

zadne kompleksiki, tylko wypowiedzi znajomych mechanikow motocyklowych... cytuje: 'yamaha powinna robic instrumenty muzyczne, kawasaki promy kosmiczne, bo w tym sa dobrzy, motocykle zas suzuki i honda..'

Odno艣nik do komentarza

505iK jak masz znajomych z serwis贸w suzuki i honda to si臋 nie dziwi臋, 偶e b臋d膮 tak m贸wi膰 :)

A powiedz mi jeszcze co maj膮 robi膰 BMW, Ducati, Triumh, H-D i inne?

koniaczek, ale chyba zauwa偶y艂e艣, 偶e najgorzej jak wypowiada si臋 kto艣 co niewiele wie na dany temat i daje g艂upie komentarze typu "yamaha powinna robi膰 instrumenty muzyczne...", wi臋c 505iK jak nie masz nic do powiedzenia sensownego to si臋 nie wypowiadaj, bo za艂o偶ycielowi tematu chyba nie pomog艂e艣 :crossy:

Edytowane przez B@rtek
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chodzi o sport to np. Yamaha (R6) i Kawasaki (ZX6RE) maj膮 w艂a艣nie silniki, z kt贸rych wyci膮gni臋to wszystko do granic mo偶liwo艣ci, a nie jak w przypadku Hondy (CBR600), gdzie mozna jeszcze by艂o wiele zrobi膰...

Mo偶liwe, 偶e R1 ma przekombinowany silnik, ale s膮 te偶 tego dobre strony (efekty) :)

Edytowane przez B@rtek
Odno艣nik do komentarza

Mo偶liwe, 偶e R1 ma przekombinowany silnik, ale s膮 te偶 tego dobre strony (efekty) :)

na pewno nie jak sie cos popsuje :crossy:

i generalnie o to mi chodzilo odnosnie problemu kolegi..

Edytowane przez 505iK
Odno艣nik do komentarza

yamaha powinna robic instrumenty muzyczne.. bo to najlepiej im wychodzi :crossy:

No c贸偶, przykro s艂ucha膰, ci "mechanicy", nieomylni geniusze, pewnie masz spore do艣wiadczenie, bo jak mawiaja: "Gdzie spotykaj膮 si臋 w艂a艣ciciele HD? W serwisie" :)

Odno艣nik do komentarza

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

Udost臋pnij

• Dodaj now膮 pozycj臋...