skiba Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 Czy to w ogóle ma jakieś znaczenie? Jak to przebiega? Najpierw spisuje się umowę i dostaje dowód rejestracyjny do ręki, a potem właściciel już bez naszego udziału wyrejestrowuje sobie motocykl w urzędzie? Czy może inaczej? Jak ma się sprawa aktualnego TUV, czy motocykl sprowadzany musi takowe posiadać, i co się dzieje jeśli go nie ma? Pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Spisujesz umowe z Niemcem i musisz dostac Brief i wymeldowanie z Niemiec. Było już wiele razy, użyj opcji szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiba Opublikowano 10 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Wiem co dostaję, tylko jak to przebiega, poza tym Abmeldung już nie obowiązuje. W moim WK chcą tylko i aż Fahrzeugschein czyli ichniejszy dowód rejestracyjny. Zadałem jeszcze kilka innych pytań a na nie ciężko jest znaleźć odpowiedź na forum. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Czy to w ogóle ma jakieś znaczenie? Jak to przebiega? Najpierw spisuje się umowę i dostaje dowód rejestracyjny do ręki, a potem właściciel już bez naszego udziału wyrejestrowuje sobie motocykl w urzędzie? Czy może inaczej? Jak ma się sprawa aktualnego TUV, czy motocykl sprowadzany musi takowe posiadać, i co się dzieje jeśli go nie ma? Pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedzi. my spisaliśmy umowę, następnie babka pojechała wyrejestrować sprzęta (20 min jej nie było) dostaliśmy Brief i dowód rej. (czyli mały Brief) z pieczątką świadczącą o wymelowaniu/wyrejstrowaniu (już nie ma oddzielnego druku) i po krzyku :) TUV jest ważny tylko dla Ciebie (bo jak ma w miarę aktualny im świeższy tym lepiej, bo oznacza to, że moto jest sprawne , ma dobre gumy itd, itp.... W PL nikogo TUV nie interesuje. Przytargałem dwa sprzęty z DE i większość Niemców zdecydowanych na sprzedaż wyrejestrowuje sprzęty w chwili podjęcia decyzji o sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiba Opublikowano 10 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Przepraszam za głupie pytanie, ale rozumiem, że może być tak, że facet od którego kupię moto wyrejestruje je kilka dni wcześniej i kiedy ja przyjadę motocykl będzie już gotowy do zabrania?Zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 Przepraszam za głupie pytanie, ale rozumiem, że może być tak, że facet od którego kupię moto wyrejestruje je kilka dni wcześniej i kiedy ja przyjadę motocykl będzie już gotowy do zabrania?Zgadza się? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi