Skocz do zawartości

Szczękowy Airoh

Rekomendowane odpowiedzi

1. Czym jest antifog w kasku?

Powłoka na szybie, aby nie parował?

2. Co to jest Pinlock - czy jakoś tak.

1. np. w shoei'u antifog jest w formie pinlock'a

2. a pinlock to taki Lock do przyPINania ... :)

są to 2 zaczepy po bokach szybki głównej kasku, do których przyPINasz od strony wewnętrznej drugą, mniejszą, dzięki czemu masz szybkę podwójną, nieparującą.

w xr-1000 działa bez zarzutu

Jako sprzedajacy oba kaski (Mathisse i SV 55) moge smialo stwierdzic ze warto dac 120zl wiecej za SV55 i miec : demontowalne wnetrze, ruchome oklularki, zamykane wloty powietrza i lepsza aeorodynamike. Mathisse z zalozenia jest najtanszym szczekowym modelem Airoha i choc znam osobiscie kilku urzytkownikow ktory wcale nie narzekaja to jednak nie mozna w tym przypadku mowic o tej samej jakosci co SV55. Pozdrawiam!

Widziałem twoje aukcje,ale dodzwonić się- to za cholerę nie mogłem.

I do dziś nie mogę.....

Jako posiadacz SV55 i Jet55 z przykrością stwierdzam, że oba kaski spisują się słabo:

- w obu strasznie szumi i gwiżdże od 90km/h

- zapięcie jest w niezwykle durnym miejscu, stale ciśnie w grdykę

- wbudowany okular przeciwsłoneczny jest zbyt ciemny i wykonany z tworzywa zniekształcającego obraz

- ucisk na policzki jest zbyt duży choć to może wina mojej nieforemnej facjaty

- jakośc wykonania według mnie bardzo przeciętna, otwory wentylacyjne i zamek okulara to wywiercone i nieobrobione dziury

Mam tez starego Nolana N60 (nota bene nie był droższy od obu modeli Airoh), dzięki któremu nie musze się męczyc z tym szmelcem. Tutaj nic nie szumi i nie ciśnie i zwykłe okulary da się włożyć.

Popieram, kto nosi bryle to sam zobaczy.