Skocz do zawartości

Lambretta

m67
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Konrad.K. napisał: 8O

Qler ta twoja Lambretta jest bardzo rzadka i Ci bedzie ciężko załatwić te części lepiej ją sprzedaj a jeśli Ci sie uda to załatwić to masz fart>HAHAHA

Nie wiem czy TV II serii jest az tak bardzo rzadka :?: Wszystkie części o których piszesz zdobędziesz bez problemu z Włoch i ich jakość będzie super :) . Konrad, jeśli nie jesteś w temacie, to nie udzielaj porad. Ja siedzę w temacie Lambretty już kawałek czasu i mam jakie, takie rozeznanie. Zresztą M@rio dobrze określił temat :!:

Pozdro

• 2 tygodnie później...

Wierz mi, że jeśli masz trochę kontaktów i rozeznania w temacie Lambretty to nie jest trudno zdobyć części. W sobotę odebrałem nowy tłok, kolanko wychechu, wiązkę elektryczną, gumy na rączki i parę innych drobiazgów. Powoli skuterek odzyskuje dawną świetność. :)

No, no nowa Lambretta się szykuje. :D tym razem 150 ale niewiem jaki model.W sobotę byłem u kolesia i powiedział, żebym przyjechał za 2 tygodnie bo to nie u niego jest, a on się powie właścicielowi żeby był za te 2 tygodnie. Czyżby szykowała się kolekcja? :)

• 2 tygodnie później...
Posiadam Lambrettę model 150Li II seria (1961r). Ciekaw jestem czy ktoś z użytkowników posiada Lambrettę.

Witam!

Myślę, że jest jeszcze kilku właścicieli tak szacownych pojazdów jakim jest Lambretta.

Posiadam Li 125 z pierwszej serii produkcyjnej oraz TV 175 także z pierwszej serii. :)

Bardzo fajne pojazdy!

Poza tym jeszcze kilka pojazdów innej marki :D

pozdrawiam

Badulix

Siemanko Qler!

Mam sentyment do wszystkiego co jeżdzi i nie raz trudno rozstać się z tym w co włożyłeś kasę :) , czas no i serce. Wbrew gadaniu żony nie pożegnałem się z: Junak-iem M 10 rocznik 63 z koszem - jeżdzący, odrestaurowany, Piaggo Sfera 50 - żony (jeżdzi całkiem nieżle) oraz Kawa GTR 1000. Oprócz tego oczywiście dwie Lambretki i zwłoki Vespy z silnkiem, która przeleżała w piwnicy w Gdyni chyba "od wojny" - de facto chyba do ożenku :D

pozdro

Damian vel Badulix

Heh Damian niezly zbior, moj junak juz w drodze na swiat.:) I wiele innych ktore czekaja na swoja kolej.:)Ze zrobionych: Puch s4 200ccm juz jest , W-F-M z '58 tez, jest Cezet 175 i Lambretka jaki model to mowilem. A w czesciach to mi sie niechce wymieniac co mam.

Posiadam Li 125 z pierwszej serii produkcyjnej oraz TV 175 także z pierwszej serii. :)

Bardzo fajne pojazdy!

pozdrawiam

Badulix

No to nam sie na wiosne rozlambrettciło. Jak widać te historyczne skutery przyciągają coraz większą rzeszę miłośników. Do niedawana traktowane po macoszemu, a teraz juz nie tak łatwo i tanio nabyc porządną Lamkę. A tak swoja droga gratuluje posiadania bardzo udanego modelu TV175 I serii, to juz rarytas. Moja Li już niedługo zacznie nawijać asfałt na koła po profesjonalnym (myślę) remoncie. :D