Zenek13 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Mam zepsutą stacyjke w motorze. W jak sposub go zapalić. Można podłączyc jakoś na krutko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Da sie odpalic tylko nie wiem czy mozna dawac takie porady na forum :biggrin: dal mlodych wlamywaczy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 heh no własnie nie bardzo na forum takie rady..... ale naraze sie :biggrin: Poszukaj kabelka czerwonego na którym masz + zasilania a potem + cewki zapłonowej....jak masz te dwa to już się domyśl co dalej :biggrin: Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenek13 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Co do zapłonu już doszedłem. A w jaki sposub sprawdzić czy działa stacyjka. Bo kiedy przekręcam kluczyk nic sie nie dzieje. Nie ma migaczy stopu ani nie działa czujnik temperatury, nawet kiedy jest zapalony motor, a akumulator jest nówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japko Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) nie wiem jaka masz ta yamaszke mx czy lc , jak z zapłonem cdi to wypnij od modólu kabelek czarno biały :biggrin: co do sprawdzenia wez schemat i sprawdz w jakiej pozycji kluczyka jakie przewody powinny sie zwierac no i sprawdz czy sie łacza (miernikiem uniwersalnym czy zarówka z bateria i kabelkami) Edytowane 30 Sierpnia 2006 przez japko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenek13 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Mam Yamahe RD80 i w tym problem że nie mam żadnego schematu. Do stacyjki wchodzi 6 kabli i z tym mam problem. 1czerwony, 2niebieske, 1brązowy,1czarny ,1czrno-biały. A co z nimi zrobic niemam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Weź miernik przełącz na omomierz i poszukaj czy łaczy....tam gdzie wchodził + masz jeden mbiegun i pod kolejne bieguny stacyjki sprawdzaj czy jest przejscie przy przełaczaniu .... tak sprawdzisz stacyjke i chyba to jest najprostrzy sposób..ale z tego co mówisz ze po przekeceniu nic sie nie dzieje to podejzewam styki ze sa wypalone...ale moge sie mylić :biggrin:....sprawdz bezpieczniki (jesli jakies masz...) podaj tez nam jaki to dokładnie motorek jest....RD80 ale MX czy LC i z którego rocznika... Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenek13 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Yamaha RD80, chłodzona cieczą, 1994 rok. Po ostatniej jeździe kiedy jeszcze wszystko działało zauważyłem że spaliła sie cała osłona bezpiecznika. Więć mugł przepalić sie jakiś kabel ponieważ bezpiecznik jest nadal dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 uszkodzeniu mógł ulec właśnie kabel doprowadzający zasilanie do do stacyjki. Może nie być tego widać ale warto sprawdzić przewodność tego kabla (prześwietlić)I dziwne to troszke że obudowa się spaliła a bezpiecznik nie... Jakieś zwarcie musiało być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenek13 Opublikowano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Już wszystko Ok okazało sie że to stacyjka. A co do tego bezpiecznika był zly(za duży) ale naszczęście nic sie nie spaliła. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi