SeibR Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Witam, mam dwa pytanka: 1. Na którym rowku powinna byc zawleczka na iglicy... 2. W Hondzie jest przy gaźniku regulacja oleju z dozownika w jakiej wartości ma wpływac do gaźnika... reguluje się śrubką nadół i dogóry... Ci któzy maja NS-1 będa wiedziec oco chodzi... chciałem się dowiedziec jak ustawic to... Honde mam na dotarciu dotarta dopiero około 150 KM... Plz o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 witam. ustawienie iglicy robi sie tzw metoda prob i bledow. jest to dosc czasochlonne ale efekt jest tego wart. co do dozownika to ja mu do konca nie ufam i zawsze dolewalem na dotarciu troche oleju... okolo 20ml na jakies 4-5 litrow.ustawienie robi sie w ten sposob ze naciagasz dosc mocno te linke i sprawdzajac po kolorze swiecy popuszczasz do koloru kawy z mlekiem, choc moze byc ciemniejsza. na dotarciu zawsze mozna dodac troszke oleju dla lepszego(wiekszego) smarowania. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Położenie iglicy to sprawa indywidualna dla każdego motocykla. Podpowie Ci w tym kolor świecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 aha ThX za odpowiedzi... ja zawsze miałem świece albo zalaną, albo czarną zakopconą... kawy z mlekiem taka jak powinna niemiałem nigdy ;)( niewiem... z gaźnikiem musze pokombinowac... może wiecie ile obrotów na oko powinno byc w śrubce od powietrza z gaźnika... PLz o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 jezeli czarna to za mocno naciagniety dozownik. popusc ale troszeczke...na oko to chlop w szpitalu umarl:P wkrec maksymalnie i wykrec o 2,5 obrotu. a potem to juz szukaj az znajdziesz.najlepiej mozesz wykrecic te srubke i mi sprzedac bo swojej nie mam:P:P:P mowie powaznie. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 tHx za odpowiedzi... a jak zamocno popuszcze to jak mam poznac że zamało oleju bierze??, ale ja mam na dotarciu praktycznie świeżo... więc chyba tak dużo aż mam niepopuszczac... czy popuścic i dolewac osobno olej do baku... co magneto ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 jesli popuscisz za mocno to bedzie kopcil, zas kolor swiecy bedze jasniejszy, nawet bialy.popuszczaj do kawy z mlekiem i dolewaj poki co troszke do baku. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 ok ThX, odpowiedz mi na inne posty o NS1, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi