Skocz do zawartości

Problem z Simsonem S51...

SeibR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Problem rozwiązany mniejwięcej, trzeba było na pływaku wyregulowac... jest chyba dobrze wyregulowany ale jeszcze mam problem że jak chodzi na wolnych obrotach to po pewnym momencie gaśnie... i jak się puści gaz na trzecim biegu (na drugim chyba też) to gaśnie... więc chciałem się dowiedziec ile ma byc obrotów w śrubce z gaźnika do regulacji powietrza... albo jakieś jeszcze rady... czy nowa świeca pomoże?? mam ISKRE F95 Super i jest naniej BDB iskra... ale świeca chyba bardzo stara... plz o pomoc

To wtedy na litr benzyny lejesz 40 ml oleju, bo 1l - 1000ml.

Fajny ten patent z filtrem z gąbki.

Rany, chłopie :wink: :wink: :wink: :wink: :evil:

1:40 oznaczo proporcję - czyli, że na 40 litrów benzyny wlewamy 1 litr oleju. Stąd na jeden litr benzyny przypada 25mln oleju.

Druga sprawa to, że lepiej się trzymać wskazań producenta i lać 1:50 (20mln oleju na litr benzyny) :flesje: Więcej oleju dajemy tylko na dotarciu :evil:

I wreszcie trzecia sprawa - polecem koledze zmienić olej, bo Mixol nie smaruje, a jedynie chroni przed zatarciem. Poszukaj na forum i poczytaj o tym, bo już były o tym tematy :cool:

Szerokiej drogi :bigrazz:

Edytowane przez Bacher

I wreszcie trzecia sprawa - polecem koledze zmienić olej, bo Mixol nie smaruje, a jedynie chroni przed zatarciem. Poszukaj na forum i poczytaj o tym, bo już były o tym tematy

O proszę np tutaj: http://forum.motocyklistow.pl/jaki-olej-do...iwa-t54475.html