malys Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 To wtedy na litr benzyny lejesz 40 ml oleju, bo 1l - 1000ml. Fajny ten patent z filtrem z gąbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Problem rozwiązany mniejwięcej, trzeba było na pływaku wyregulowac... jest chyba dobrze wyregulowany ale jeszcze mam problem że jak chodzi na wolnych obrotach to po pewnym momencie gaśnie... i jak się puści gaz na trzecim biegu (na drugim chyba też) to gaśnie... więc chciałem się dowiedziec ile ma byc obrotów w śrubce z gaźnika do regulacji powietrza... albo jakieś jeszcze rady... czy nowa świeca pomoże?? mam ISKRE F95 Super i jest naniej BDB iskra... ale świeca chyba bardzo stara... plz o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) To wtedy na litr benzyny lejesz 40 ml oleju, bo 1l - 1000ml. Fajny ten patent z filtrem z gąbki.Rany, chłopie :wink: :wink: :wink: :wink: :evil: 1:40 oznaczo proporcję - czyli, że na 40 litrów benzyny wlewamy 1 litr oleju. Stąd na jeden litr benzyny przypada 25mln oleju. Druga sprawa to, że lepiej się trzymać wskazań producenta i lać 1:50 (20mln oleju na litr benzyny) :flesje: Więcej oleju dajemy tylko na dotarciu :evil: I wreszcie trzecia sprawa - polecem koledze zmienić olej, bo Mixol nie smaruje, a jedynie chroni przed zatarciem. Poszukaj na forum i poczytaj o tym, bo już były o tym tematy :cool: Szerokiej drogi :bigrazz: Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez Bacher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 I wreszcie trzecia sprawa - polecem koledze zmienić olej, bo Mixol nie smaruje, a jedynie chroni przed zatarciem. Poszukaj na forum i poczytaj o tym, bo już były o tym tematy O proszę np tutaj: http://forum.motocyklistow.pl/jaki-olej-do...iwa-t54475.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Fakt mój błąd i to strasznie głupi. :flesje:Ale sam też się nie popisałeś: i lać 1:50 (20mln oleju na litr benzyny) .:wink:Tak w ogóle do demoludów mixol jest wystarczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 :notworthy: Racja...przesadziłem :notworthy: Co do oleju to kłucił bym się, ale decyzję pozostawmy zainteresowanemu, bo w końcu każdy sam decyduje na czum będzie jeździł :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeibR Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) jeżdze na mixolu bo ten olej jest najbardziej przystosowany do takich piździków, problem rozwiązany, gaźnik wyregulowac,i świeca nowa,pozdrawiam... i ThX za odpowiedzi... Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez SeibR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi