Skocz do zawartości

airoh sv55

Rekomendowane odpowiedzi

hejka.

przymierzam sie do zakupu kasku. Ogolnie to upatrzylem sobie airoha sv55 (bardzo duzo pozytywnych opini). Ale do sedna - na allegro znalazlem goscia co sprzedaja te kaski za wydawalo by sie promocyjna cene. W sumie sprzedaje je juz dosyc dlugo. Problem jest taki ze w komentarzach (neutralnych) jeden gosc zarzuca sprzedającemu ze nie sa to orginalne airohy, a jakies "odpowiedniki". Sam sprzedajacy za bardzo temu nie zaprzecza. Niby jest to towar z katalogu Louisa.

W zwiazku z tym mam pytanie - czy kupowal ktos ten kask moze przez allegro (zauwazylem ze jeszcze kilka osob wystawia te kaski w takiej cenie) i mogl by powiedziec ze warto go kupic na allegro czy lepiej w sklepie ??

oto link do aukcji

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=121544109

jesli wczytac sie w opis aukcji to wyraznie jest napisane ze kask jest lakierowany. Ponadto sprzedawca ma w ofercie jeszcze kask w kolorze lakierowania srebrnym i "tytanowym" (niewiele drozszym od lakierowania czarnego i srebrnego) tak ze opcja zeby to byl sport odpada.

Ten kask jest dokładnie taki sam jak w Louisie.Specjalnie oglądałem SV55 w Berlinie i zdecydowałem sie go kupić u Mikołaja - zaoszczędzone 50€ dołożyłem do czego innego :icon_razz:

Inna sprawa to to,że i kaski oferowane w Louisie i przez Mikołaja to tańsza wersja SV Cinquantacinque G ( czyli po włosku SV 55 G).

Z tego co mi wiadomo różni sie ona od normalnego SV 55 brakiem antifog'a ,(chyba) niewyciąganą wyściółką (przynajmniej ja nie wiem jak to zrobić) oraz blendą przeciwsłoneczną w kolorze czarnym (a nie złoto-tęczowym ).

To sprawia ze CC z Louisa jest tańszy od 55 z polskich sklepów o ok 200zł.

Osobiście polecam SV wszystkim tym którzy często latają po mieście oraz bawią sie w motocyklową turystyke ( jednak tylko gdy używa sie prędkość 100 - 120 ; kask jest stosunkowo głośy i przy większych prędkościach daje sie to we znaki).

Polecam (i kask i sprzedającego :icon_question: )

P.S. Mikołaj podaje w aukcji "Wylożony wysokiej klasy materialem Coolmax, wnętrze demontowalne".Czyli sie da :icon_exclaim:

Musze tylko zadzwonić i spytać jak sie to robi :icon_razz:

dzieki za info. balem sie ze to moze byc "adidas z czterema paskami", a to po prostu jest ubozsza wersja airoha. Blenda wazne ze jest, a czy kolorowa czy zwykla to juz bajer. Co do sprzedajacego to mam pozytywne doswiadczenie - kupilem buty i jestem zadowolony. A teraz najprawdopodobniej kupie kask tylko musze go przymierzyc jaki dokladnie rozmiar (ogolnie wszystkie kaski M pasuja jak trzeba, ale airoha jeszcze nie mierzylem). Jeszcze raz dzieki :( ;)

Spoko.Nie ma sprawy :(.

Co do rozmiarów : Airoha mam w rozmiarze "L" ale np jak mierzyłem Shoei XR1000 to "L-ka" była za duża.I teraz ... czy to Airoh ma zawyżoną rozmiarówke czy Shoei zaniżoną (w co wątpie w tym przypadu) ? A może różnica wynika z faktu,że SV jest szczękowcem a XR świetnym integralem ?

No nie wiem i już nie wnikam ale polecam przymiarke.Co prawda Mikołaj napewno by wymienił kask gdyby z rozmiarem sie okazało coś nie tak ale szkoda czasu marnować na Poczte Polską.

Pozdrawiam

Inna sprawa to to,że i kaski oferowane w Louisie i przez Mikołaja to tańsza wersja SV Cinquantacinque G ( czyli po włosku SV 55 G).

Z tego co mi wiadomo różni sie ona od normalnego SV 55 brakiem antifog'a ,(chyba) niewyciąganą wyściółką (przynajmniej ja nie wiem jak to zrobić) oraz blendą przeciwsłoneczną w kolorze czarnym (a nie złoto-tęczowym ).

To co opisałem sprzedawane jest w Polsce jako SV55 sport w cenie 630zł(najtańsze kaski Airoha w Polsce www.motosprzet.pl).

W kasku lakierowanym wyściółka jest wyjmowana w dziecinnie prosty sposób boki są na zatrzaski a góra przyczepiona jest na takie gumow wciski odrazu nad wizjerem :( Więc dla mnie to że to jest wersja SV55 a nie SV55sport to ściema. Takie mam odczucie.