popek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 hejka.przymierzam sie do zakupu kasku. Ogolnie to upatrzylem sobie airoha sv55 (bardzo duzo pozytywnych opini). Ale do sedna - na allegro znalazlem goscia co sprzedaja te kaski za wydawalo by sie promocyjna cene. W sumie sprzedaje je juz dosyc dlugo. Problem jest taki ze w komentarzach (neutralnych) jeden gosc zarzuca sprzedającemu ze nie sa to orginalne airohy, a jakies "odpowiedniki". Sam sprzedajacy za bardzo temu nie zaprzecza. Niby jest to towar z katalogu Louisa.W zwiazku z tym mam pytanie - czy kupowal ktos ten kask moze przez allegro (zauwazylem ze jeszcze kilka osob wystawia te kaski w takiej cenie) i mogl by powiedziec ze warto go kupic na allegro czy lepiej w sklepie ?? oto link do aukcji http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=121544109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 o ile się nie mylę, to ten sprzedawca jest użyszkodnikiem 4um :icon_question: H A L O Szczecin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Jest to kask najprawdopodobniej , który nazywa sie SV 55 SPORT. Wg sprzedawcy tych kasków od kasku SV 55 różni się tylko brakiem lakierowania. Wersja SPORT jest tańsza w sklepie o 240 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 jesli wczytac sie w opis aukcji to wyraznie jest napisane ze kask jest lakierowany. Ponadto sprzedawca ma w ofercie jeszcze kask w kolorze lakierowania srebrnym i "tytanowym" (niewiele drozszym od lakierowania czarnego i srebrnego) tak ze opcja zeby to byl sport odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermadec Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Ten kask jest dokładnie taki sam jak w Louisie.Specjalnie oglądałem SV55 w Berlinie i zdecydowałem sie go kupić u Mikołaja - zaoszczędzone 50€ dołożyłem do czego innego :icon_razz: Inna sprawa to to,że i kaski oferowane w Louisie i przez Mikołaja to tańsza wersja SV Cinquantacinque G ( czyli po włosku SV 55 G).Z tego co mi wiadomo różni sie ona od normalnego SV 55 brakiem antifog'a ,(chyba) niewyciąganą wyściółką (przynajmniej ja nie wiem jak to zrobić) oraz blendą przeciwsłoneczną w kolorze czarnym (a nie złoto-tęczowym ).To sprawia ze CC z Louisa jest tańszy od 55 z polskich sklepów o ok 200zł. Osobiście polecam SV wszystkim tym którzy często latają po mieście oraz bawią sie w motocyklową turystyke ( jednak tylko gdy używa sie prędkość 100 - 120 ; kask jest stosunkowo głośy i przy większych prędkościach daje sie to we znaki). Polecam (i kask i sprzedającego :icon_question: ) P.S. Mikołaj podaje w aukcji "Wylożony wysokiej klasy materialem Coolmax, wnętrze demontowalne".Czyli sie da :icon_exclaim: Musze tylko zadzwonić i spytać jak sie to robi :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 dzieki za info. balem sie ze to moze byc "adidas z czterema paskami", a to po prostu jest ubozsza wersja airoha. Blenda wazne ze jest, a czy kolorowa czy zwykla to juz bajer. Co do sprzedajacego to mam pozytywne doswiadczenie - kupilem buty i jestem zadowolony. A teraz najprawdopodobniej kupie kask tylko musze go przymierzyc jaki dokladnie rozmiar (ogolnie wszystkie kaski M pasuja jak trzeba, ale airoha jeszcze nie mierzylem). Jeszcze raz dzieki :( ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermadec Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Spoko.Nie ma sprawy :(.Co do rozmiarów : Airoha mam w rozmiarze "L" ale np jak mierzyłem Shoei XR1000 to "L-ka" była za duża.I teraz ... czy to Airoh ma zawyżoną rozmiarówke czy Shoei zaniżoną (w co wątpie w tym przypadu) ? A może różnica wynika z faktu,że SV jest szczękowcem a XR świetnym integralem ? No nie wiem i już nie wnikam ale polecam przymiarke.Co prawda Mikołaj napewno by wymienił kask gdyby z rozmiarem sie okazało coś nie tak ale szkoda czasu marnować na Poczte Polską. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mattir Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Inna sprawa to to,że i kaski oferowane w Louisie i przez Mikołaja to tańsza wersja SV Cinquantacinque G ( czyli po włosku SV 55 G).Z tego co mi wiadomo różni sie ona od normalnego SV 55 brakiem antifog'a ,(chyba) niewyciąganą wyściółką (przynajmniej ja nie wiem jak to zrobić) oraz blendą przeciwsłoneczną w kolorze czarnym (a nie złoto-tęczowym ). To co opisałem sprzedawane jest w Polsce jako SV55 sport w cenie 630zł(najtańsze kaski Airoha w Polsce www.motosprzet.pl).W kasku lakierowanym wyściółka jest wyjmowana w dziecinnie prosty sposób boki są na zatrzaski a góra przyczepiona jest na takie gumow wciski odrazu nad wizjerem :( Więc dla mnie to że to jest wersja SV55 a nie SV55sport to ściema. Takie mam odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi