PawelP Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Witam. Koledzy moze znacie sposób na samoczynne obniżanie się szyby w FJR po wyłączeniu zapłonu? Trochę mnie to denerwuje jak za każdym razem muszę ją podnosić!. Będę wdzięczny za poradęPozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek69 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Witam. Koledzy moze znacie sposób na samoczynne obniżanie się szyby w FJR po wyłączeniu zapłonu? Trochę mnie to denerwuje jak za każdym razem muszę ją podnosić!. Będę wdzięczny za poradęPozdrawiamPaweł Witam, poszperaj tu:http://www.fjr1300.info/mods/ jestem pewnien ze kiedys przegladajc te strone znalazlem szczegolowy opis (po angielsku) wraz ze zdjeciami , jak zmodyfikowac uklad elektryczny zeby szyba nie opuszczala sie automatycznie po wylaczeniu zaplonu. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelP Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Witam, poszperaj tu:http://www.fjr1300.info/mods/ jestem pewnien ze kiedys przegladajc te strone znalazlem szczegolowy opis (po angielsku) wraz ze zdjeciami , jak zmodyfikowac uklad elektryczny zeby szyba nie opuszczala sie automatycznie po wylaczeniu zaplonu. pozdrawiam, Dzieki, po poludniu poszperam. Widze ze jezdzisz FJR"ka. Podziel sie swoimi uwagami, ja przymierzam(testuje wlasnie) sie do zakupu. Mam okazje kupic 2002/2003r za 5 tys euro. Waham sie jeszcze pomiedzy FJR, a V-stromem 1000, ale coraz bardziej sklaniam sie ku FJR. Na co zwrocic uwage, zeby sie nie zawiesc w przyszlosci?P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 witam, wystarczy zdjąć wypełnienia przy zegarach i odłączyć od silniczka szyby tzw. pętelke, czyli kabelek który wychodzi i wchodzi do tej samej kostki. poszperaj przy tym silniczku, napewno znajdziesz bo nie ma tam zbytniiej filozofii. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelP Opublikowano 3 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 witam, wystarczy zdjąć wypełnienia przy zegarach i odłączyć od silniczka szyby tzw. pętelke, czyli kabelek który wychodzi i wchodzi do tej samej kostki. poszperaj przy tym silniczku, napewno znajdziesz bo nie ma tam zbytniiej filozofii. pozdro Dzieki wielkie, dzisiaj po pracy zaglądnę, a masz może patent na podniesienie kierownicy, mam troche do niej daleko (mam 194 cm wzrostu) i musze sie pochylac jak na sporcie?PozdrawiamPaweł Pawlak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 poszperaj na niemieckim ebayu to znajdziesz odpowiednie dystanse. są wyfrezowane z kwasówki czy czegoś takiego i nie będą szpecić motocykla a podnoszą ster o 2-3 cm. zawsze coś. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelP Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 witam, wystarczy zdjąć wypełnienia przy zegarach i odłączyć od silniczka szyby tzw. pętelke, czyli kabelek który wychodzi i wchodzi do tej samej kostki. poszperaj przy tym silniczku, napewno znajdziesz bo nie ma tam zbytniiej filozofii. pozdro Cześć, dopiero wczoraj postanowiłem rozebrać mój motocykl do zimowej konserwacji i zabrałem się za poszukiwanie "pętelki" o której pisałeś. Niestety u mnie do silnika dochodzą tylko 2 przewody.Nie mam żadnego innego, a tymi dochodzi do silniczka zasilanie.wychodzą podobnie jak cała reszta z puszki zalaminowanej tworzywem. Pamiętasz może jaki kolor ma ten przewód, albo dokładne miejsce gdzie go namierzę. Przewody dochodzące do silniczka są zabezpieczone żółtą koszulką.Dzięki z góry za pomoc.PozdrawiamP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Witam, dawno tu nie byłem. Znalazłeś już tę pentelkę ?? jeśli nadal nie to napisz !pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 to gdzie ta petelka ?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Prosże o cierpliwość, w przyszły poniedziałek zdejmę owiewki z mojego do malowania to zrobie zdjęcie i ci wyślę!pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falko Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Nie wiem czy pętelka? Po prostu do silniczka dochodzą trzy kostki. Dwie jakby razem ,jedna osobno. Z tych co są razem jedna jest na sześć kabli a druga na dwa . Jak rozłaczymy tą na dwa kable to odłączamy podtrzymanie prądu i szyba po wyjęciu kluczyka nie wraca na dół. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi