Sloniu Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Witam!, mam pierwszy dzień jazdy za sobą no i zauważyłem baardzo dziwne zjawisko. Otóż przy ostrzejszym przyspieszaniu i przy zmianie biegu (ze sprzęgłem) słychać jakiś świst z silnika, z okolicy zębatki napędowej, sprzęgła czy cuś. Dodam że przy prędkości około 60-70 km/h wcisnąłem sprzęgło i to samo. Sprzęgło mam nowe - ok 1000km, ale zrobiłem z 80km z zaciasnym łańcuchem... Czy mogło sie stać coś poważnego ?? Czego winą jest to wycie ?? ... może jest ktoś z okolic Wa-wy, kto sie zna na motocyklach i by mi oblukał sprzęta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 A jak moto stoi, "na luzie" i wciśniesz sprzęgło to też tak się dzieje? PS. Jazda ze zbyt naciągnietym łańcuchem nie idzie na zdrowie łożysku i uszczelniaczowi wałka zdawczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) byłem sie przejechać i dalej tak jest... tylko doszły mi do tego stuki w silniku i kompletna strata mocy ... ledwo wróciłem do domu... zaraz do mechanika ;) ale chyba ten wałek zdawczy sie skończył bo na luzie tak nie ma :) Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez DziDzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi