sonix Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 postanowilem dac 150.. chociaz pisali mi zebym mogl nawet zdecydowac sie na 160.. a jaka dac z przodu??? 100 czy 110??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumbal Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 głupota jedna wielka. motocykl najlepiej sie prowadzi na oponach takich jak przewidział producent. oczywiscie mozna se zmienic np na opone sportowa albo cus takie ale nie zakladac szersza. co ci to da ze załozysz 150 na felge pod 130? i tak nie bedzie wygladalo na szersza tylko zrobi sie z niej balon i efekt bedzie taki jakbys dał opone o wyzszym profili + gratis gorsza przyczepnosc. a co d przedniego hamulca to jest mocny aleniepotrzebnie bo jakims dziwnym sposobem w nsrkach przednie kolo ma kiepska przyczepnosc. na przodzie mialem 110 i zmienilem na 100 michelina nowka i w wolnych zakretach było lepiej ale i tak zrywał pryczepnosc. w porownaniu do rski to jakbyspo lodzie hamował ale nie wiem czemu. zostac przy fabrycznych albo o 1 cm szersza ale tez o 1 nizsza tak sie zaleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonix Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2006 oj nie wiem czy zgodze sie z toba wiele motocyklistow wlasnie tak robi w swoich nsrkach. 150/60/17 a przod 120 hmm.. chociaz nie wiem czy juz nie bylo by lepiej 100.. np 150/60 ZR17 PIRELLI DRAGON 300zl tylko za nowa. 23 tydzień 2005r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGriff Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Z prrodu daj 110, a tył jak pisałem kiedyś 150/160 ja miałem 160.Ale na 130 zamykałem gume bez problemu i bardzo dobrze sie latało po ostrych łukach, a na 160 trzeba było uważać,na mokrym nosiło strasznie na zakrętach, a na suchej i bezpiaskowej drodze do pewnego momentu wszystko ok, ale na 130 inna bajka, ale zależy od Twojego stylu jazdy, mi osobiście to troszke przeszkadzało bo uwielbiam zakręty :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonix Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 na 110 z przodu wiele motocyklistow narzeka i zmieniaja na 100 albo na 120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 ja bym załozył takie jak mają być seryjnie. Ktos to przemyslał i tak jest dobrze.Jakby bylo zle to by zmineili na szersze lub niższe, nie tacy medycy nad tym mysleli. Oczywiscie moze i poprawi to wyglą wizualny moto ale osiagow i prowadzenia na pewno nie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McGriff Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 na 110 z przodu wiele motocyklistow narzeka i zmieniaja na 100 albo na 120 Wszystkie nsr jakie widzialem mialy z przodu 110, a 120 nie zakladaj, kumpel mial tyl 160 przod 120 i jezdzilo sie do dupy tylko tyle ze ladnie wygladalo, ale jak napisal MYCIOR seryjne najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 w wiekszosci motorow jest tak samo ... mialem w mojej dt z tylu opone 3,25 a z przodu 2,50Po zmianie z tylu mam 4,00 a z przodu 3,00Lepiej mozna sie w zakrety skladac ale gorsze osiagi, przyspieszenie itp, no bo np tylnia jak sie podnioslo to czuc ze jest o wiele ciezsza niz stara z tylu .Takze, Seryjne-Najlepsze i nastepnym razem nie popelnie tego bledu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptasiorr Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Ja z tylu mam 160 Michellin'a. Łańcuch nie ociera, wszystko jesty dopasowane idealnie co do milimetra. Moto ciągnie mi 155-160km/h (nie wime jakie mam zębatki ;p) wiec nie jest źle ]:-> :P Co do skąłdania sie z taką oponą.. ja kłąde na kolano i nie ma zadnych problemow :D :) poozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi